Spelen met vuur kost vier de dood

(Foto: Regillio Derby)

Een woningbrand die het gevolg was van spelen met vuur, heeft vanmorgen aan vier personen het leven gekost. Volgens brandweervoorlichter Olton Pinas,  kreeg de brandweer omstreeks half negen melding van de brand aan de Fajadjanstraat op Flora. Het betreft een hoogbouw stenen woning, waarin negen personen woonden. Ten tijde van de brand bevonden zich in het huis echter zeven personen, waarvan vier in de vlammenzee omkwamen. Naderhand bleek dat een driejarig jongetje met vuur had gespeeld en daarbij zijn knuffelbeer in brand had gezet. Zijn iets oudere zus verwittigde de vader die zich in de benedenruimte bevond. Hij kon slechts de twee kinderen in veiligheid brengen, aangezien het vuur al snel om zich heen had gegrepen. De latere slachtoffers bevonden zich, met ook nog hun tweeling van zeven maanden, in een andere ruimte op de bovenverdieping, maar voor hen kwam hulp te laat. Het gaat om de 43-jarige Raymond Henar en de 27-jarige Dianne Schuyer.

Volgens Pinas zat de ruimte op slot en bleek deze zowel van binnen als van buiten zwaar beveiligd met diefijzer. De publiciteitsman zegt dat zowel politie als brandweer bezig is met het onderzoek en ook verder nagaat waarom de latere slachtoffers zich niet tijdig in veiligheid hebben kunnen brengen.

Het gaat om een huurwoning, waar naar verluidt ook een autoherstelwerkplaats was ondergebracht.

Zowel de man, die zichzelf en zijn kinderen het lijf heeft kunnen redden, als de eigenares van de woning was emotioneel onder de indruk van het gebeuren. Zij werden met de ambulance afgevoerd, terwijl lijkenwagens de ontzielde lichamen ook wegvoerden.

Het is vooralsog niet duidelijk of de woning tegen brand was verzekerd.

More
articles