Simons blikt vooruit op derde termijn

Het volk moet in staat zijn om de vandaag beëdigde president Desiré Bouterse en de vicepresident Ashwin Adhin over vijf jaar wederom te kunnen feliciteren. Dit stelde parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vandaag bij de beëdiging van Bouterse en Adhin tot respectievelijk president en vicepresident. Simons blikte hiermee vooruit op een derde termijn voor het kabinet Bouterse, dat met de beëdiging van de regeringsleiders vandaag in de Anthony Nesty Sporthal zijn tweede termijn begint.

Volgens de parlementsvoorzitter hebben de hoogste volksvertegenwoordigers een lange weg afgelegd.

Simons wenst Adhin veel kracht en inzicht toe, waarbij ze opmerkte dat de functie van vicepresident veel kwaliteit vereist. Volgens haar heeft Adhin in de komende vijf jaar de gelegenheid om  een goed fundament te leggen voor het welzijn van de samenleving. Dit laatste is, aldus Simons, iets dat hoog in het vaandel staat van de NDP die Adhin naar voren had geschoven als kandidaat voor het vicepresidentschap.

De DNA-voorzitter merkte in haar felicitatieboodschap op dat vooral de productiesector ter hand moet worden genomen. Deze sector is, volgens de parlementsvoorzitter, zowel nationaal als internationaal van belang voor Suriname. Simons ziet graag een goede aanpak, zodat het economisch welzijn van de samenleving gegarandeerd is. Verder meent ze dat de overheid transparant te werk moet gaan, zodat de overheidsmiddelen zo effectief en efficiënt mogelijk worden ingezet voor de zo begeerde ontwikkeling. Simons benadrukte echter ook dat het in de praktijk niet zo gemakkelijk is.

“Er zijn veel veranderingen nodig om de doelen waar te maken, alhoewel niet een ieder achter een sociaal rechtvaardige samenleving staat”, aldus de parlementsvoorzitter. Ze is desondanks ervan overtuigd dat samen met de verschillende groepen van de samenleving de doelen gerealiseerd kunnen worden.

More
articles