Scheidende minister Adhin wil continuïteit van beleid

Minister Ashwin Adhin van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft op dinsdag 11 augustus officieel afscheid genomen van zijn personeel. De scheidende minister maakte tijdens zijn afscheidstoespraak aan alle directeuren, onderdirecteuren, afdelingshoofden en overige personeel van het ministerie, kenbaar dat het beleid van de afgelopen twee jaar voortgezet moet worden. Hij zegt geloof te hebben dat de staf die hij zal achter laten, goed werk zal verrichten.

Adhin die ruim twee jaar de leiding had over het ministerie, zegt niet te hebben verwacht dat er binnen korte tijd zoveel gestelde doelen gerealiseerd zouden worden. Hij verwachtte ruim zeven jaar te moeten uittrekken om het onderwijs weer op de rails te krijgen. “Praktische efficiëntie zorgde ervoor dat zaken beter gestructueerd konden worden. Vanuit mijn nieuwe functie als vicepresident van Suriname, zal ik het ministerie in de gaten blijven houden en letten of er daadwerkelijk continuïteit van het beleid plaatstvindt.”

Onderwijsdirecteur Robert Peneux vindt het een grote eer dat hij onder minister Adhin heeft mogen fungeren. Peneux zegt nog nooit zo prettig samen te hebben gewerkt met een minister. Volgens de onderwijsdirecteur heeft het ministerie de afgelopen anderhalf jaar ruim 32 doelen gerealiseerd. Deze kwamen tot stand door team building en hard werken. “Als je goed onderwijs wilt, zal je offers moeten brengen”, zegt hij.

Stanley Sidoel, directeur van het directoraat Cultuur, heeft het als positief ervaren om onder minister Adhin te hebben gewerkt. De naamsverandering die het ministerie eerder dit jaar onderging, is volgens hem een stap in de goede richting, omdat Cultuur zo beter tot uitdrukking komt. “Goede resultaten zullen niet meteen gerealiseerd worden. De aankomende minister moet de concretisering voortbrengen.” Sidoel hoopt dat cultuur meer beleidsaandacht zal krijgen de komende vijf jaar. De scheidende minister zal het vaandel op donderdag 13 augustus overdragen aan de nieuwe minister. Adhin heeft vanaf 3 juli 2013 gefungeerd als minister van onderwijs.

More
articles