Zangvogelsport wint nog meer aan terrein

De zangvogelsport is bezig terrein aan het winnen. De Surinaamse Zangvogel-bond constateert dat met het brengen van de sport naar de mensen buiten Paramaribo de drempelvrees wordt weggenomen en de belangstelling van het publiek ook toeneemt. “Mensen hebben nu meer moed en durf en om zich aan te sluiten bij de bond”, aldus be-stuurslid Rajesh Gajadin.
Dat de sport steeds meer bekendheid begint te krijgen werd duidelijk tijdens het Juni 2015 Esmeralda Hotel & Apart-ments Zangvogeltoernooi, dat georga-niseerd werd door de Surinaamse Zangvogelbond. Dit evenement ging op 14 juni op het Onafhankleijkheidsplein van start, maar moest gaandeweg verplaatst worden naar het terrein van Maxim’s Whole sale, omdat het plein een opknapbeurt zou ondergaan.
Aan dit toernooi namen er 32 vereni-gingen deel met en totaal van 96 vo-gels in de categorieën twa twa, picolet en rowtie.
Op de nieuwe lokatie werden de halve finale en de finale afgewerkt. “Gezien het aantal (nieuwe) aanwezigen op het terrein werd wederom aangetoond dat er enorme belangstelling is voor deze sport. Ook het brengen van de sport naar de mensen buiten Paramaribo geeft aan hoe groot de belangstelling is en hiermee wordt de drempelvrees weg gewerkt”, aldus Gajadin.
Het Juni 2015 Hotel Esmeralda & Apart-ments zangvogeltoernooi had een spannend en sportief verloop. Bij de twa-twa’s werd Goudstars van Palo Ja-limsing kampioen door Wilco Amster-dam van Black Eagle met 2-1 te verslaan. In de categorie picolet werd Commewijne winnaar door Wanica Stars met 3-0 te verslaan.
Goudstars werd ook bij de rowti’s kampioen door zangvogelvereniging Radjoe met 2-1 te verslaan.
Het eerstvolgende toernooi in het Palo zangvogeltoernooi dat op 23 augustus aanstaande van start gaat.

More
articles