Simison en Rijpkema winnen mini-marathon St.Laurent

Syverijo Simison, atleet van SNL, en de in Suriname woonachtige Marije Rijpke-ma hebben afgelopen zaterdag de mini-marathon van Saint Laurent op hun naam geschreven.
Deze mini-marathon, die werd gelopen over een parcours van 16.2km, werd in 58 minuten van 12 seconden gewonnen door Simi-son, terwijl Rijpkema 1 uur, 16 minuten en 21 seconden liet noteren.
In de heren overall klasse werd het een nek-aan-nek race tussen Simison en Jona-than Baktawar, eveneens van SNL. Deze race werd uit-eindelijk met een miniem verschil van één seconden beslecht in het voordeel van Simison.
In totaal verschenen 63 deelnemers aan de start.
De start was om 06:30 uur in de ochtend in het plaatsje Saint Jean, stroomopwaarts aan de Marowijnerivier. De finish was in het sportstadion in het centrum van Saint Laurent.
De overall winnaars kregen naast een trofee ook een waardebon van 200 euro en een cadeau.
Overige prijswinnaars:
Johnatan Baktawar (SNL) tweede overall in 58 minuen en 13 seconden; Juan Pigot (individueel) heren 35+ der-de plaats (1 uur, 7 minuten en 27 seconden); Simone Cornelisse (individueel) da-mes 25+ derde plaats (1 uur, 20 minuten en 44 seconden).