SZVB treedt wederom toe tot SVB

De Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) is wederom toegetreden tot de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Dit besluit is zaterdag geno-men tijdens een algemene ledenvergadering van de SVB.
Besloten is dat de invulling zal ge-ven aan de sectie Futsal van de SVB en verkrijgt met deze aansluiting toegang tot de FIFA. De SZVB be-sloot zich enkele jaren geleden van de SVB af te scheiden vanwege ver-schil van mening over het samengaan van veldvoetbal en zaalvoetbal en het verbod dat de SVB toen aan zaalvoetballende veldvoetbal-lers had opgelegd.
In een gezamenlijke verklaring staat dat het bestuur van de SZVB met deze stap invulling zal geven aan de regulering en ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname. De toetreding tot de SVB biedt di-verse mogelijkheden zoals het spelen van internationale wedstrijden, het aanbieden van cursussen en trainingen en het versterken van de Futsal organisatie.
Naar aanleiding van het verzoek vanuit de SZVB om wederom lid te mogen zijn van de SVB, hetgeen immers ook verplicht wordt ge-steld door de FIFA, hebben de be-sturen van de bovengenoemde bonden in de afgelopen periode een gezamenlijke commissie aan-gewezen om alle issues binnen de nieuwe relatie tussen de SVB en de SZVB te bespreken en te geraken tot werkbare afspraken tot we-derzijds voordeel.
De commissie heeft in de afgelo-pen periode meerdere meetings gehad en heeft verschillende is-sues besproken, te weten: juridi-sche status van de SZVB, organisa-tievorm van de SZVB binnen SVB-structuren, status van zaalvoetbalspelers binnen de structuren van de SVB, deelname zaalvoetbalspe-lers aan (inter)nationale competities, competitie-indelingen en duur competities SVB/SZVB, ont-wikkeling jeugdvoetbal/zaalvoetbal, sponsorship en marketing, webhosting en spelersadministra-tie en samenwerking op regionaal en internationaal gebied.
Ten aanzien van de jurische status van de SZVB is vastgesteld dat deze bond een rechtspersoon in vereni-gingsvorm is. De SZVB heeft stukken met betrekking tot haar bestuurs-samenstelling, statuten aan de SVB overhandigd alsook een totaal over-zicht van de besturen van de bij haar aangesloten verenigingen en zowel een hardcopy als digitale lijst van de totale ledenadministratie.
De SVZB is conform haar statuten, de enige organisatie in Suriname die in wedstrijdverband zaalvoetbal mag organiseren en verder zal organiseren onder de vleugels van de SVB.
De SVB en de SZVB zijn overeenge-komen dat laatstgenoemde bond als een aparte sectie Futsal zal opereren binnen de structuren van de SVB en alszondanig zal worden opgenomen in de organisatiestructuur van de SVB. Het principe dat hierbij gehanteerd zal worden, zal zijn “one member, one vote. De of-ficiële benaming van de sectie zal zijn “Futsal”.

More
articles