DC Pollack deelt eind augustus 744 bereidsverklaringen uit

De districtscommissaris van Commewijne, Remy Pollack, zal eind augustus aan 744 personen in Commewijne bereidsverklaringen uitreiken. In februari, enkele maanden voor de verkiezingen, mocht een ieder zich registreren voor een perceel in Richelieu. De registratie geschiedde op het commissariaat zelf en geïnteresseerden moesten een bedrag van SRD 4500 per persoon betalen. Dit geld was bestemd voor de aannemer die het gebied bouwrijp moest maken. Tijdens de verkiezingen ontstonden er twijfels onder de personen die zich hadden geregistreerd.
Ze vreesden dat ze niet in aanmerking zouden komen voor een perceel.
Aanvankelijk zouden de bereidsverklaringen in de maand april worden uitgereikt, maar omdat de aannemer meer tijd nodig had om het gebied bouwrijp te maken, moesten de geregistreerden wachten. “Eind augustus delen wij de bereidsverklaringen uit. De mensen zullen nog op tijd horen wanneer precies”, zegt de burgervader. Zowel personen van Commewijne als van Paramari-bo zullen een bereidsverklaring krijgen. Pollack zegt dat van elk ressort in Commewijne er personen zijn die zich geregistreerden hebben. 36 personen die zich in eerste instantie ook hadden geregistreerd heeft hun geld teruggevraagd. Deze personen krijgen dus geen bereidsverklaring. Pollack zegt dat deze mensen geen vertrouwen hadden in het project.
“Ikzelf heb geen moment getwijfeld aan het project”, aldus Pollack. Na het woonproject zullen er landbouwprojecten worden opgezet, kondigt de burgervader aan. Een ieder die wil planten kan ook een aanvraag doen. Pollack zegt dat er hiervoor reeds een gebied is geïdentificeerd. Deze is op km 54. De burgervader zegt dat hij steeds zijn beloften aan de bevolking van Commewijne zal nakomen. “Het is voor hem belangrijk dat Commewijne verder tot ontwikkeling komt,” aldus de burgervader tegenover De West.

door Seshma Bissesar

More
articles