Exposant Lemmer geïnspireerd door moeder

Nehomia Lemmer, student van de Nola Hatterman Art Academy , is geïnspireerd door haar moeder. Vanaf haar kinderjaren zag Lemmer hoe haar moeder bezig was met schilderen, en kleien. “Mijn moeder is ook kunstenaar”, zegt de exposant.
Vanaf haar zesde jaar begon Lemmer te experimenteren en probeerde ze haar moeder na te doen wanneer ze schilderde. Toen ze ouder werd, besloten haar ouders om haar in te schrijven aan de Nola Hatterman Art Academy. Lemmer heeft de opleiding binnen vier jaar afgerond en is docent op de Art Academy. Haar ideeën voor schilderijen haalt Lemmer uit dromen en bijbelse teksten, maar ook uit inheemse verhalen die vroeger aan haar zijn verteld en films. Behalve schilderijen, maakt Lemmer ook keramiek. Ze gebruikt geen glazuur voor haar keramiek, want ze houdt van naturel. Lemmer maakt keramische fantasievormen. In haar werk probeert ze ook een bepaalde sfeer en humor te leggen.
Lemmer heeft vandaag haar eerste solo expositie van schilderijen en keramiek geopend in het Craft gebouw in de Palmentuin. Zij verrichtte de opening samen met haar kunstbegeleider Marcel Pinas en Lalitha Adhin, beleidsmedewerker bij het directoraat Cultuur. De expositie duurt tot en met 14 augustus en is open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.00 uur. De expo is georganiseerd door de afdeling Culturele en Creatieve Vorming van het Directoraat Cultuur en de Nola Hatterman Art Academy.
Als beginnende exposant, geeft Lemmer als advies aan jongeren: “Doe wat je hart je ingeeft en doe je uiterste beste om je doel te bereiken. Lemmer wil haar toekomstige uitdagingen nog niet prijsgeven, die blijven nog geheim.

door Melissa Achthoven

More
articles