Miranda Lyceum pakt herexamen morgen weer op

Het Miranda Lyceum (Lyceum 1) aan de Passiebloemstraat te Zorg en Hoop, dat zwaar getroffen is door de hevige wervelwind gistermiddag, hervat het onderwijsproces morgen. Dan vinden ook de herexamens plaats die door het slechte weer on hold waren gezet. Schooldirecteur Balram Soemeer zegt aan De West dat de leerlingen worden opgeroepen om de school morgenochtend normaal te bezoeken, terwijl de herexamenkandidaten zich op hun herexamen mogen voorbereiden. De examens en de repetities die voor vandaag op de agenda stonden, worden op 31 juli voortgezet.
Hedenmorgen was men druk doende om de weggewaaide zinkplaten en andere delen welke weggerukt waren te verwijderen van het terrein. Zo hebben onder andere de lerarenkamer, de bibliotheek en het biologielokaal grote schade opgelopen, evenals de leslokalen op de bovenste verdieping van de school. Volgens Soemeer is de school niet verzekerd. Hoogstwaarschijnlijk zullen de ministeries van Openbare Werken en het MINOWC de kosten dekken.
Naast het Lyceum 1 hebben de twee lagere scholen in de omgeving van Zorg en Hoop, de Thomas van Aquinoschool en de St. Bernadetteschool, grote schade opgelopen. Volgens het hoofd van de St. Bernadetteschool, Erwien Marto was er hedenmorgen een gesprek met de leiding van het RKBO. Er is daarbij besloten dat de schoolpoort deze week gesloten blijft en dat men er alles aan zal doen om de schoolpoorten maandag aanstaande wederom te openen voor de leerlingen.

More
articles