Het grote kiezersbedrog van de NDP

De verkiezingen zijn achter de rug, de president en zijn vice president zijn bekend en tenslotte is ook de eerste persconferentie gehouden.
De boodschappen en plannen die hierbij werden ontvouwd, zijn verre van plezierig en mogen zeker als onheilspellend worden gekwalificeerd.

Het is niet te bevatten dat onze president ons nu, en wel kort na de algemene verkiezingen, dit nieuws komt vertellen in tegenstelling tot wat hij het volk heeft voorgehouden tijdens zijn verkiezingscampagne. Natuurlijk zijn de omstandigheden van deze start in 2015 niet het zelfde als in 1980, 1996 of 2010. Toen nam men het bestuur van Suriname over met een goed gespekte kas en kon men flink ravotten. De “oude” politieke partijen mochten daarna de achter gelaten augiasstal opruimen hetgeen steeds weer lukte, dankzij hun kundigheid en spaarzaam beleid. Men hield rekening met het volk en de toekomst van Suriname. Alles werd sober gehouden.

Het is algemeen bekend dat regeringen met een NDP signatuur, altijd de “Gudu Pa” uithangen en zich steeds rijker en geweldiger willen gedragen, dan de mogelijkheden die er geboden worden. Show was en is altijd hun kenmerk en men geeft ons geld uit alsof het hun prive bezit is, zonder enige verantwoording hierover af te leggen.
De corruptie vierde hoogtij en ook hiertegen werd er niet opgetreden. De arrogantie die men hierbij aan de dag legde was onnavolgbaar en de bevolking accepteerde alles voor zoete koek, vooral na de uitleg van hun Limbo. Als de oppositie tegen zaken protesteerde of die openbaar maakte, werd dat met een dooddoener van “ze zijn jaloers op ons”, afgedaan.
Een van de meest interessante onderzoekingen zou zijn, hoeveel de regering, dus de NDP, uit s’ landskas ten eigen bate heeft gebruikt, tijdens hun verkiezingscampagne. Hierbij moeten de immateriële zaken niet worden vergeten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een astronomisch bedrag moet zijn.

De Surinamers weten ook dat er in vele opzichten geld over de balk is gesmeten; dat beleid heeft ons land zoveel gekost en ons hierdoor in deze precaire financiële situatie heeft gestort.
We zullen er slechts een paar van noemen:
• De bestelde schoolboeken die nog steeds in containers liggen
• De “bouw” van het ziekenhuis in Wanica
• Het talmen met de overeenkomst van de goudproducent Newmont.
• De hoge en ongebreidelde uitgaven van het kabinet van de president
• De dure reizen naar het buitenland, waarbij er niet werd geschroomd vliegtuigen van de SLM te charteren en te vullen met vrienden.
• Haalbaarheidsstudie van het “droomproject” tram/treinverbinding
• De ziektekostenregeling en het pensioenproject. Men heeft doelbewust de calculaties hiervan niet uitgevoerd enkel en alleen om verkiezingsvoordeel hieruit te halen.
• Carifesta in 2013 gehouden in ons land. De shows moesten die van Las Vegas evenaren en of overtreffen.

Men is gegaan voor nog vijf en men heeft die ook gekregen van het kiezersvolk, weinig rekening houdend met het feit dat men nu zijn eigen puin zou moeten ruimen.
Het getuigt wederom van ernstige misleiding, nu de president ons komt vertellen dat de wereld aan de rand van een grote recessie staat à la 1929. Dit tegen beter weten in, want hij zal waarschijnlijk niet zo naïef zijn.

Verder wordt er ook verklaard, dat er een groot platform zal komen om de economische crisis te bezweren. Dit scenario is heel bekend van deze president; zich achter mensen verschuilen en hun de schuld geven van alles, als er wat mis zou gaan. Dit doet hij inplaats van een keer eerlijk toe te geven, dat hij en zijn NDP de oorzaak zijn van alle economische ellende die thans op ons afkomt. Ondersteunen zou alleen mogelijk kunnen zijn als alle gestolen geld, goederen en gronden, inclusief 3 helikopters, aan de rechtmatige eigenaren wordt teruggegeven. Want alleen dan zullen wij kunnen zien, of de president het meent, of zich heeft bekeerd.

Ons land wacht zware tijden maar heeft u niet de illusie, dat er vervroegde verkiezingen zullen komen. De president weet dat hij dan weg zal worden gestemd omdat de kiezers (jammer te laat) zullen begrijpen, dat ze op een criminele manier zijn bedrogen en misleid. Bovendien weet deze zelfde president ook wat hem boven het hoofd hangt, als hij niet meer in het machtcentrum zit. Eén en ander is hem al goed voorgekauwd door Hugo Chávez en nu Nicolas Maduro van Venezuela. Het is alleen te hopen dat de Surinamers zich spoedig zullen verenigen tegen het boerenbedrog en zullen voorkomen, dat wij niet eens meer een rol toiletpapier kunnen kopen zoals dat nu het geval is in Chávez/Maduro-land.
Maar laten wij ook de ondersteuners zoals de awarie domri, Bradapoen, Cheating-Ann en Watra in de gaten houden, want die zullen t.z.t. laten zien tot welke capriolen zij in staat zijn.
God zij met ons Suriname en behoede dit heerlijk land.

Ingezonden: A. Distel een ware NPS’er

More
articles