Oppositie op de hoogte gesteld van slecht financieel beeld voor Suriname

Hedenmiddag werden er wederom gesprekken gevoerd door vertegenwoordigers met informateur Desiré Bouterse. Vandaag was de beurt aan enkele vertegenwoordigers van partijen die deel uit zullen maken van de oppositie. Deze werden op de hoogte gesteld van de financiële situatie van het land.
Radjkoemar Randjitsingh (VHP) gaf aan dat er informatie aan de leden van de oppositiepartijen is verstrekt door de minister van Financiën, Andy Rusland en de governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad. Randjitsingh vertelt verder dat duidelijk is gemaakt dat er een beleid nodig is om uit het financiële dal te komen. “ De president heeft eerder aangehaald dat er andere tijden aanbreken en dat er maatregelen getroffen moeten worden zodat we uit deze situatie geraken.” Volgens de politicus is er vaker bij de begrotingsbehandelingen aangehaald dat men niet meer kan uitgeven dan men verdient. De coalitie, oppositie en andere belanghebbenden, staan op het punt om te kijken welke maatregelen getroffen moeten worden om de financiële situatie weer gezond te maken.
Robert Soentik en Ingrid Karta Bink van de Pertjajah Luhur spraken na de meeting ook met de pers. Volgens Soentik is de oppositie geïnformeerd over de precaire situatie waarin het land verkeert. In het verlengde daarvan, is ook gekeken hoe men deze aan zou kunnen pakken. Echter kwam men niet tot dat punt, omdat er eerst gekeken moet worden naar een platform waarmee er maatregelen besproken zullen worden. Gelet op wat het volk te wachten staat, kon de PL geen antwoord geven, maar het ligt in de bedoeling dat er over twee weken een beter beeld zal zijn. Voor wat de situatie nu is, blijkt het dat het er voor nu niet goed uitziet.

More
articles