Suriname verwelkomt 10 drielingen in vijf jaar

foto: Johan de Randamie

Van 2010 tot heden hebben tien drielingen het daglicht mogen zien. Voor dit jaar zijn het er drie, waarvan het kroost van Hendrik Lienga en Methia Winamba-Lienga van het Boven-Surinamegebied de tweede drieling in 2015 is.
Vanmorgen hebben de trotse ouders met hun kinderen een bezoek gebracht aan de minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De bewindsvrouwe mocht dan ook de negende drieling aanschouwen sedert zij het bewind voert op het ministerie.
Tijdens het bezoek heeft Amafo aangegeven dat ook dit gezin in aanmerking komt voor financiële en sociale ondersteuning vanuit het ministerie. Het gaat om de kindjes Floyd N’kele Neginh, Lloyd Quinley Giyano en het meisje Qiyense Afielle Lily.
Het gezin krijgt van de Staat vijf jaar lang sociale steun in de vorm van onder andere begeleiding, gezinscoaching, vrije geneeskundige behandeling voor de moeder en de drieling, babyvoeding en babyverzorgingsartikelen.
“De drieling is 13 mei geboren in het Academische Ziekenhuis, maar omdat één van de baby’s nog niet stabiel was, verbleef het kindje nog in het ziekenhuis”, aldus de minister. Het ministerie is intussen ook afgestapt van het systeem om een bezoek te brengen aan een pasgeboren drieling in het ziekenhuis. Verder vindt het ministerie het niet raadzaam om de ouders met hun drieling uit te nodigen voor een bezoek indien niet alle kindjes stabiel zijn.
Vader Lienga is houthakker van beroep en is de minister zeer dankbaar voor de financiële ondersteuning gedurende de periode van vijf jaar. Ook is hij pastoraal leider van een rooms-katholieke kerk te Gengenstong, vanwaar zowel hij als zijn vrouw afkomstig zijn. Met de geboorte van de drieling telt het gezin nu acht kinderen: vijf meisjes en drie jongens.
De ouders hebben een enveloppe met waardebonnen en voor elk kindje een doos met Zwitsal verzorgingsproducten in ontvangst mogen nemen uit handen van de bewindsvrouwe.

 

More
articles