Suriname daalt dertien plaatsen op FIFA-lijst

Suriname is sterk gedaald op de ranglijst van de wereldvoetbalbond, FIFA. Op de meest recente rangschikking voor juli 2015 daalt “Natio” naar de 163 plaats. Dat is 13 punten plaatsen lager ten opzichte van juni toen ons land de 150 plek bezette. De FIFA maakte vandaag de nieuwe ranking bekend. De forse daling heeft ongetwij-feld te maken met de slech-te beurt van Suriname gedu-rende de twee recente WK-kwalificatiewedstrijden in juni. Toen verloor Suriname in de tweede ronde op 7 juni het heenduel met 0-1 in Managua, Nicaragua, terwijl de returnwedstrijd op 16 ju-ni in het André Kamperveen Stadion nog ruimer verloren ging: 1-3. Ons land, met de nationale selectie onder coaching van Dean Gorre, was vrijgeloot voor de eer-ste ronde. Met de daling is Suriname één van de “worst movers” op de ranglijst voor juli.
Nicaragua, dat in juni één plek onder Suriname stond, namelijk nr.151, stijgt deze maand 8 posities naar de 143ste plaats.
Curaçao, dat een ronde ver-der ging in de kwalificatie door onder meer Cuba te verslaan, daalde desondanks vijf plekken. Het eiland waarvan het nationale elftal onder leiding staat van oud-Nederlands international Patrick Kluivert daalt van de 144ste plaats naar de 149ste plek.
Zowel Suriname, Nicaragua als Curaçao komt uit in de Concacaf-regio. Suriname staat momenteel in de Con-cacaf op de 27ste plaats, Cu-raçao is 23ste, Guyana 25ste en Nicaragua 22ste.
Op de meest recente FIFA-ran-king heeft verliezend Copa América-finalist Argentinië wereldkampioen Duitsland verstoten van de eerste plaats. La Selección Albice-leste presteerde wel sterk tijdens de Copa América en veroverde voldoende punten om Duitsland van de troon te stoten als nummer één.
Van oktober 2007 tot juni 2008 stonden de Zuid-Ame-rikanen voor het laatst bo-venaan in de FIFA-ranking.
Vijf dagen geleden hoopte het land de Copa América 2015 te winnen, maar na strafschoppen verloor men de finale van Chili. Duitsland is op de FIFA-ranking een plek gezakt en staat tweede, gevolgd door België.
Colombia blijft onveranderd vierde en Nederland is een plaats geklommen: het staat nu vijfde, terwijl Brazilië ge-zakt is naar plaats zes. De top tien wordt vervolgens gecompleteerd door Portu-gal, Roemenië, Engeland en Wales. Voor Wales is het de eerste keer in de historie dat het überhaupt in de top tien staat. Spanje stond op de vorige lijst tiende, maar de Europees kampioen van 2008 en 2012 en wereldkampioen van 2010 staat nu maar twaalfde.

More
articles