Politieberichten

Gewapende overval op goudmijn Frans-Guyana

Een bende bestaande uit vier gewapende rovers heeft afgelopen zondag een overval gepleegd op een goudmijn van de onderneming Soguminor in Grand Santi, een Frans-Guyanees dorp langs de grens met Suriname. Een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie in het Frans-Guyana heeft tegenover de lokale media verklaard dat de medewerkers gekneveld en mishandeld zijn. Een van de slachtoffers heeft een verwonding opgelopen aan het hoofd. Na de melding van de overval is de gendarmerie samen met een militair interventieteam uitgerukt, maar de rovers waren al vertrokken tegen de tijd dat de eenheid arriveerde. Volgens de eerste in-formatie zijn de overvallers er met een onbekende buit vandoor gegaan. De gendarmerie en het parket hebben geen verdere informatie verschaft over het verloop van het onderzoek dat nu gaande is om het viertal terug te vinden. Er wordt in het buurland naarstig gezocht naar de rovers, maar er wordt rekening mee gehouden dat ze misschien de grens zijn overgestoken naar Suriname.

 Straatrovers kort na misdrijf aangehouden

Dencio K. en Cherino P. zijn kort na het beroven van een man door de politie aangehouden. De man liep op donderdagavond 25 juni over de Maagdenstraat toen hij werd vastgegrepen door de twee verdachten waarna zij zijn cellulair uit zijn broekzak wegnamen. Vervolgens renden zij de Dr.Sophie Redmondstraat in. Een surveillerende politie eenheid wist  K. en P. aan te houden. Bij P. trof de politie een tas aan inhoudende twee andere cellulairs , een play station, sportkleding en een zwemkaart . Er is contact gemaakt met de persoon wiens naam op de kaart stond en daarbij is gebleken dat de tas met inhoud  eerder op de dag gestolen was op het terrein van een zwembad. K. en P. zijn opgesloten.

Moeder brengt stelende zoon naar de politie

Michael P. en Syrano S. hebben in de vroege ochtend van zondag 28 juni een straatberoving gepleegd aan de Sommelsdijckstraat. Een vrouw liep met haar man in die straat toen haar tas door P. uit haar handen werd gerukt. P. zat als duorijder op een bromfiets die bestuurd werd door S. De man van de benadeelde ging deze verdachten achterna in zijn auto waarbij hij de politie opbelde en aangaf waar de verdachten reden. In de Nieuwe Domineestraat gooide P. de tas weg die teruggevonden is. Ondertussen was de politie ter plaatse en zette de achtervolging ook in. Op de kruising van de J.A.Pengel- en de Nieuwe Domineestraat kwamen de verdachten met de bromfiets te vallen. S. werd aangehouden maar P. wist te ontkomen.
Later op de dag werd P. door zijn moeder naar de politie gebracht. Hangende het onderzoek zijn S. en P. in verzekering gesteld.

More
articles