Hot Newz (Wist je dit al…? XIII

– Surinames top hip hop groep HMG bekend met hits als ‘Kuf Kaf’ en ‘Wilde Jongens’ gaat dit jaar naar Nederland voor het verzorgen van optredens. Zo zijn ze geboekt voor een optreden op 31 juli bij de Parbo Night in club Supreme van de stad Arnhem.

– De veelbelovende zangeres Nisha Madaran heeft een nieuwe poku. Het nummer heet ‘Tujhse Naraz Nahi Zindagi’. De clip is al te bewonderen op YouTube. Nisha scoorde haar eerste hit met ‘Pyar Hamara’ een duet met de topzanger Bryan B.

– Het theaterstuk De Koningin van Paramaribo naar de gelijknamige roman van schrijver Clark Accord wordt weer opgevoerd. De première vindt op 5 juli plaats in Theater Thalia. Niet Helen Kamperveen, maar de actrice Marina Blankendal-Pinas speelt dit keer de hoofdrol. Tolin Alexander is de regisseur.

– De zangeres Eva Simons is blij dat haar nieuwe poku ‘Police Man featuring Konshens’ het goed doet in Suriname. “Saaanggg !! Nummer 1 in Suriname !! Hiep Hiep”, schrijft ze op haar Twitterpagina. Eva is dochter van de bekende Nederlandse zangeres Ingrid Simons van Surinaamse komaf.

– Over integratie gesproken… het Open Scholieren Zangcontest van SS Promotions is dit jaar gewonnen door een Surinamer van Javaanse afkomst: Rayen Pawiroredjo. Bij dit songfestival worden alleen maar Hindi popsongs vertolkt.

– De hip hop groep SFB ook bekend als Strictly Family Business, staat nu ook onder contract van het label Top Notch. Met de release van hun nieuwe video ‘Jij Kan Chillen Met Mij’ werd de signing bekend gemaakt. SFB was in april in Suriname voor optredens in Club Euphoria. ‘Jij Kan Chillen Met Mij’ staat op het album New Wave. Strictly Family Business, bestaat uit Frenna, Jandro, KM en Priceless.

– Op maandag 30 juni wordt in Nederland een Benefietavond voor de vermiste helikopter in Suriname gehouden. Deze vindt in de bekende Club Panama in Amsterdam plaats. Jörgen Raymann, Replay, Partysquad, Kenny B, Lloyd de Meza, Gio, Kayente, zijn enkele artiesten die al hun medewerking hebben toegezegd.

– Het jaarlijks Lustig festival wordt dit jaar niet op 30 juni, maar op 1 augustus gehouden. De locatie is White Beach.

More
articles