Somohardjo beëdigd tot DNA-voorzitter

Hedenmiddag rond 14:15 uur werd de voorzitter van de PertjajahLuhur, Salamat Paul Somohardjo, beëdigd tot voorzitter van De Nationale Assamblee. Deze beëdiging werd gedaan door president Desiré Bouterse in de Congreshal.
Somohardjo werd als DNA-voorzitter gekozen, omdat hij het oudste DNA-lid is. Nadat hij de eed had afgelegd, hield de president een korte toespraak. Bouterse gaf aan dat nadat de kiezers op 25 mei jongstleden de nieuwe volksvertegenwoordigers van Suriname hebben gekozen, het tijd werd om verdere staatsrechtelijke stappen te nemen. Het gaat daarbij om de beëdiging van het oudste lid in jaren zoals de grondwet dat voorschrijft.
De president gaat er vanuit dat het lid Somohardjo zijn belofte nakomt en ook trouw en gehoorzaam zal zijn aan de grondwet, daar hij de eed heeft afgelegd. “Zoals de grondwet het voorschrijft, heeft hij de taak om de overige gekozen parlementariërs toe te laten tot DNA en te beëdigen.” In DNA-vergadering van dinsdag 3 juli aanstaande zal men eveneens overgaan tot de verkiezing van de DNA-voorzitter. De heer Somohardjo was na zijn beëdiging niet te spreken. Hij gaf aan naar De Nationale Assamblee te stappen om zijn werk aan te vangen.

More
articles