JCI werkt met de jeugd als groene ambassadeurs voor het milieu

De Junior Chamber International (JCI), heeft vandaag op de Petuniaschool hun project `Green Ambassadors’ gelaunched. Het project heeft als doel dat de jeugd veel over het milieu leert en ook betrokken wordt bij het zoeken naar oplossingen voor milieuvraagstukken die betrekking hebben op klimaatsverandering.
Bij dit project heeft de JCI als doelgroep leerlingen van het Gewoon Lager Onderwijs, GLO, van de derde tot en met de zesde klas. Volgens Derrik Kasandikromo, JCI-vicepresident, heeft men voor dit project 30.000 boeken gedrukt en 5000 pakketten met informatie en een educatief bordspel gemaakt, zodat de informatie makkelijker de jongeren kan bereiken. Het ligt in de bedoeling dat de pakketten gedistribueerd worden over alle 170 mediatheken van de basisscholen. De schoolmediatheken zijn verantwoordelijk voor de uitvoering op de scholen en begeleiding van de kinderen in het groen denken. Ongeveer 30 mediatheekleerkrachten en begeleiders van de mediatheken hebben een speciale training hiervoor mogen volgen.
Claudia Hartmann heeft speciaal voor dit programma een boek geschreven, Het heeft Hartmann meer dan een jaar gekost om het eindproduct te vervaardigen. Het boek is in vier thema’s verdeeld: lucht, water, bodem en biodiversiteit. De rode draad bij deze vier thema’s is klimaatverandering. Het spel dat bij het pakket hoort, is gebaseerd op het boek, tijdens het spelen voeren de kinderen opdrachten uit en zoeken actief naar oplossingen op basis van de thema’s.

More
articles