ABOP moet genoegen nemen met de oppositie

ABOP-voorzitter Ronny Brunswijk gaf na de onderhandeling met de president aan dat de ABOP plaats zal nemen in de oppositie. Hij gaf aan dat de NDP de samenwerking met de ABOP niet ziet zitten. Brunswijk zei verder dat de NDP een evaluatie heeft gemaakt van de ministeries die de ABOP gehad had om te runnen en het blijkt dat de ABOP-ministers hun werk niet goed hebben gedaan. Brunswijk vroeg of het te maken heeft met de laatste massameeting te Marowijne, maar aan hem werd medegedeeld dat het helemaal niets te maken heeft met de uitspraken die gedaan zijn op het podium bij die massameeting. Volgens de voorzitter van de ABOP, heeft de president daarvoor begrip getoond en gezegd dat het podiumtaal was. Brunswijk geeft aan dat hij zich er al in heeft berust. “ Een verstandig mens heeft een half woord nodig. Als we de situatie vanaf de eerste ontmoeting bekijken tot nu toe, was het te verwachten dat we niet in de coalitie zouden komen. Als gevolg hiervan heb ik mij al lang klaargemaakt voor de oppositie.”

Brunswijk is het er niet mee eens dat de NDP aangaf dat de ministers van de ABOP hun werk niet goed hebben gedaan.

“We kunnen niet samen in een regering zitten en dan zie je dat het beleid niet goed uitgevoerd wordt en dan grijpen je niet in. Jij moet ingrijpen en of corrigeren. Ik denk gewoon dat ze ABOP niet lusten, omdat ze niet precies konden aanhalen wat de ministers niet goed hebben gedaan. Wanneer je een hond wilt slaan, vind je makkelijk een stok.”

ABOP zal een lange adem moeten hebben om vijf jaar in de oppositie te zitten. Vast staat dat de ABOP niet voor de president zal kiezen. Brunswijk geeft aan dat de partij zich constructief zal opstellen en de regering kritisch zal volgen. “ Wanneer ik niet tot een club behoor, moet je niet van mij verwachten dat ik mij anders zal opstellen of voor iemand zal stemmen waar ik niet gewenst ben. Het moment dat je voor een president hebt gekozen, betekent het dat je zijn beleid ondersteunt, maar we kennen het beleid van de NDP niet. ”

Brunswijk benadrukte dat geen enkel lid van de ABOP zal overlopen. In de afgelopen periode werd er onder andere aangehaald dat de minister van Justitie en Politie misschien zou overlopen naar de NDP. De voorzitter van de ABOP zei dat niemand van zijn partij over zal durven te lopen, daar is hij zeker van. “ Ik heb een ieder al duidelijk gezegd dat wanneer een partij in je investeert en je probeert om over te lopen, de gevolgen voor jou zijn.” Op de vraag van De West wat de gevolgen zijn als iemand overloopt, zei Brunswijk dat niet alleen de Terugroepwet aan de orde zal komen, maar ook andere zaken. “ Niemand van mijn partij zal het wagen om weg te gaan”.

More
articles