SBV wil ondersteuning geven aan regering Bouterse 2

De Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV), heeft hedenmorgen als eerste in de rij van het bedrijfsleven, de vakbeweging en andere maatschappelijke groepen, een oriëntatiegesprek gehad met president Desiré Bouterse als formateur van het nieuw te vormen kabinet.

Sigmund Proeve, voorzitter van de SBV, vertelde aan de aanwezige media dat hij niet alles kan prijsgeven wat er besproken is met de president. Hij wilde wel vertellen dat de SBV haar ondersteuning zal geven aan het te voeren beleid dat uitgestippeld wordt door de regering Bouterse 2. Dit beleid moet uitmonden in rust, stabiliteit en groei voor de samenleving. Proeve gaf verder aan dat de SBV heeft aangegeven wat hun acute vraagstukken zijn die op tafel liggen en hoe snel en effectief ze aangepakt dienen te worden. Een van de belangrijke vraagstukken betreft het schuldenvraagstuk aan Surinaamse bedrijven die vorderingen hebben op de Staat Suriname.

Proeve geeft verder aan dat het de vereniging goed doet dat er hierover met de president is gesproken. “We hebben samen met de president gediscussieerd om dit alles aan te pakken en we gaan met een goed gevoel uit de meeting.”

Het te voeren beleid zal de positieve ontwikkeling van het land bevorderen.” Op de vraag hoe de vraagstukken allemaal aangepakt zullen worden, zegt Proeve dat hij niet precies kan aangeven welke maatregelen er getroffen zullen worden. “We hebben wat voorstellen en suggesties gedaan. Als bankiersvereniging willen wij graag een rol spelen voor wat betreft het zoeken naar de verschillende oplossingen die er zijn”. Eerder werd aangehaald dat devaluatie een goede optie is. “Dat is ook ter sprake gekomen”, zegt Proeve. “Wij hebben aangegeven dat het praten over devaluatie prematuur is. We hebben aangedrongen budgettair beleid te voeren, omdat de pijn daar zit. Het praten over een devaluatie is dus voorbarig. Het uitkijken is naar een vervolggesprek met de president en zijn delegatie.”

More
articles