Politie-eenheid RBT beschoten bij aanhouding criminelen

Criminelen zagen kans om vanuit het bos te Mamai Ini in het achterland op agenten van het Recherche Bijstand Team Midden te schieten. Dit gebeurde gisteren rond 04:00 uur toen de eerder genoemde eenheid twee verdachte Brazilianen zou afvoeren na deze gearresteerd te hebben. De politie heeft met schoten gereageerd, maar vooralsnog is het nog niet duidelijke of de schutters geraakt zijn.
Volgens het hoofd van de afdeling Kapitale Delicten, inspecteur Glenn Fernand, is er een eenheid naar het eerder genoemde gebied geweest om twee Brazilianen te arresteren. Het gaat om Brazilianen wiens namen genoemd zijn door anderen in verband met eerder uitgevoerde criminele activiteiten. Nadat er op de agenten geschoten werd, hebben de agenten geschoten in de richting vanwaar er schoten kwamen. Fernand vertelde verder dat er meer eenheden naar het gebied gestuurd zijn om de agenten daar te ondersteunen.
De twee criminelen die opgehaald werden, zijn in beeld gebracht in de kwestie waarbij de politie op vrijdag 19 juni zes Brazilianen heeft aangehouden. Daarbij zijn er ook wapens in een ijsbox aangetroffen en in beslag genomen. De wapens werden in een ijsbox met een olie geplaatst, zodat zij in goede staat zouden blijven.
Inspecteur Fernand gaf verder aan dat het politie in de afgelopen periode gelukt is om twaalf Brazilianen en drie Surinamers te arresteren die het achterland onveilig maakten. Slachtoffers werden gegijzeld, terwijl ze onder bedreiging van vuurwapens aan goudwinning moesten doen.

More
articles