June 22, 2015


Jonge ondernemers starten datingbureau in Suriname


June 22, 2015

Drie Nederlandse ondernemers, Rishie Jibodh en Aartie en Cindy Sardjoe, zijn het datingbureau www.nicetomeetyou.sr begonnen in Suriname. De drie die allen in de dertig zijn, hebben Suriname vaker bezocht en hebben na een gedegen onderzoek in Paramaribo besloten om een online datingbureau te starten. “Wij zijn de straat opgegaan met een enquête en kregen enthousiaste reacties. Er is wel vraag naar een datingbureau waar je mensen leert kennen voor een serieuze relatie”, zegt Aartie Sardjoe in een interview. Ruim 1000 personen zijn geënquêteerd. Ondanks social media, zoals Facebook en Twitter, denken de ondernemers toch het verschil te kunnen uitmaken en een gat in de markt te hebben gevonden. “Kijk, social media is meer om vrienden en familie op te zoeken, kennis uit te wisselen en te discussiëren. Het is geen forum om iemand te leren kennen voor een langdurige relatie. Via ons datingbureau, willen we juist de cirkel doorbreken in de samenleving zodat online daten geen taboe meer is”, legt Aartie uit. Er zijn diverse lidmaatschappen beschikbaar voor belangstellenden. “De eerste drie tot zes maanden worden de mensen persoonlijk begeleid”, aldus Aartie. Geen kennis hebben van internet, hoeft geen drempel te zijn om een lidmaatschap af te sluiten. “Ook deze groep belangstellenden wordt met alle plezier geholpen,” voegt ze eraan toe. De officiële launch van de website was zaterdag in The Dolphins. Deze vond onder grote belangstelling plaats. De avond bestond uit een presentatie over de website, daarnaast trad er een live band op. Tevens konden belangstellenden zich gelijk registreren. “Wij willen een veelzijdig bureau zijn waar we maatwerk kunnen leveren. Dit betekent niet alleen dat leden zelf een profiel kunnen aanmaken, maar wij kunnen ook een leuke match zoeken voor leden op basis van hun eigen interesses, hun opleidingsniveau en ga zo maar door, te matchen. Wij gaan zelfs mensen met liefdesverdriet begeleiden en verder coachen. Kortom, wij willen de romantiek stimuleren en Suriname bekend maken met Speeddaten”, voegt Rishie Jibodh toe. Het datingbureau is vooral bestemd voor Surinamers en Nederlanders. door Seshma Bissesar