Damboek Alfaisie moet jeugd prikkelen

Met onder meer de bedoe-ling zijn kennis op de jeugd over te dragen en deze te prikkelen tot topprestaties in de damsport heeft de Su-rinaamse Federatiemeester (FM) Johannes Alfaisie enige tijd geleden het boek “Stan-daard Damcombinatie deel 1 Coup Royal” geschreven.
De dammer heeft op woensdag 17 juni jongstleden door tussenkomst van minister Adna van Sport – en Jeugd-zaken een donatie van 50 exemplaren gedaan aan de Surinaamse Dam Bond (SDB). De handeling vond plaats in aanwezigheid van Marcel Oostburg, ondersteuner van het project, en de heer A. Chitani voorzitter van de damvereniging ‘Formatie’. De boeken zijn bestemd voor de bibliotheken van de actieve verenigingen en ac-tieve districtsafdelingen.
De lectuur zal door het mini-sterie van Sport – en Jeugd-zaken overhandigd worden aan de Surinaamse Dam-bond voor verdere distributie. Met deze uitgave hoopt Alfaisie de meest markante en concrete facetten van zijn kennis in kaart te hebben gebracht in een poging die over te dragen aan de volgende generatie. Hierdoor wordt een positieve prikkel gegeven aan vooral de jeugd. Bij de overhandiging heeft Alfaisie zijn dankbaarheid uitgesproken aan de minister voor zijn ondersteuning aan ontwikkelingsprojecten die in het bijzonder onze jeugd regardeert.
In navolging op dit boek is een deel 2 “Standaard Com-binaties”drukklaar voor be-ginners van dammen. Deze aanwinst kan binnenkort worden verwelkomd, compleet met een voorwoord van de minister.
De bewindsman bracht ook zijn dank uit aan de Federa-tiemeester voor zijn inzet en werk en in het bijzonder voor onze jeugd. Dat Alfaisie zijn kennis en ervaring deelt met de samenleving wordt volgens Adna zeer gewaar-deerd.

More
articles