Santokhi op bezoek bij Bouterse

Chandrikapersad Santhoki, voorzitter van de VHP en coördinator van V7, heeft vanmiddag rond 14:00 een bezoek gebracht aan NDP-voorzitter en president Desiré Bouterse. Dit gebeurde in de persruimte van het Kabinet van de President. Santhoki gaf aan de pers te kennen dat hij samen met zijn delegatie is ingegaan op de uitnodiging van de NDP. Het ging om een informatief gesprek dat heel positief verlopen is voor de VHP. Santokhi was in gezelschap van VHP-ondervoorzitter Mahinder Rathipal.
Hij gaf verder aan dat men voorlopig moet volstaan met deze mededeling en dat er meerdere rondes komen van gesprekken. In geval de VHP weer uitgenodigd wordt, zal de partij kijken wat er samen met de NDP besproken zal worden. Het uitkijken is naar de volgende uitnodiging.
Op de vraag van De West met welk gevoel Santhoki de gesprekken met Bouterse gevoerd heeft na al de uitspraken gedaan op politieke podia, zegt hij dat de verkiezingen en de campagnes voorbij zijn. “We zijn verantwoordelijke leiders en als we uitgenodigd zijn, komen we.” Santokhi wilde niet veel meer prijsgeven dan dat het een positief gesprek is geweest.
Voor vandaag heeft Bouterse nog meer gesprekken in de persruimte van zijn kabinet. Vanaf 15:00uur was Abop-voorzitter Ronny Brunswijk rond de tafel met de NDP-voorzitter en zijn adviseurs Errol Alibux en Jules Wijdenbosch.

More
articles