Gros PL-structuren achter hoofdbestuur

De structuren van de Pertjajah Luhur hebben gisteren in hun hoofdkwartier een motie van vertrouwen met tweederde meerderheid goedgekeurd. De partijvoorzitter, Paul Somohardjo, geeft aan dat met het goedkeuren van de motie het vertrouwen van de PL niet meer in gevaar is. Vast staat wel dat men zal nagaan wat te doen met een derde van de structuren die de motie niet ondertekend hebben. Volgens Somohardjo zal de partij beslissen hoe de rotte appels uit de partij te halen.
Een ieder vertrouwt elkaar en de lijnen van de partij zijn zwart op wit getrokken. In een verklaring, ondertekend door de rr- en dr-leden, gaven de ondergetekenden aan dat ze allemaal achter de besluiten van het hoofdbestuur staan. Het valt volgens de ondergetekenden te betreuren dat er door individuen onrust en twijfel wordt veroorzaakt binnen de partij. De gekozen kandidaten roepen alle leden op om de gelederen te sluiten en vragen aan een ieder die onrust zaait, dit achterwege te laten. Op de vraag aan Somohardjo hoe het met hun gekozen kandidaat Raymond Sapoen van het district Wanica staat, zegt de partijvoorzitter dat de eerder aangekondigde zaken van Sapoen nergens op slaan. “Niemand is nog overgelopen naar een andere partij.” Heel opmerkelijk was dat Sapoen niet bij de vergadering aanwezig was. Somohardjo verduidelijkt, dat de heer Sapoen wel op de hoogte van de belegde structuren vergadering was, maar dat hij niet heeft afgemeld. Ondanks deze handeling, krijgt Sapoen alsnog de gelegenheid om de motie van vertrouwen te tekenen.
Ook ging de PL-voorzitter in op de vraag gesteld door De West als hij op de hoogte is van een commissie Sapoen die onderhandelt met de NDP. Volgens Somohardjo vertelt Sapoen heel veel. Hij heeft onder andere verteld, dat wanneer de huidige voorzitter, Somohardjo, bedankt, hij de leiding van de partij zal overnemen. Sapoen vertelt ook dat hij in geval met de NDP onderhandelt, mochten deze positief verlopen dan wordt hij vicepresident en krijgt hij drie ministeries. Volgens Somohardjo klopt het gedeelte van vicepresident niet, omdat die post al beloofd is aan de NDP’er Ashin Adhin. De PL-voorzitter verduidelijkt dat het niet de eerste keer is dat Sapoen naar de macht probeert te grijpen. “In de jaren ‘90 heeft hij het met meneer Nain in Pendawa Lima geprobeerd. Als beloning werd hij onderminister van Onderwijs en Nain werd minister van PLOS, maar ondanks dat hebben ze er niets van gemaakt.”

More
articles