June 12, 2015


Surinaamse drugsbende in Antwerpen ontmanteld


June 12, 2015

Bij verschillende huiszoekingen in en rond Antwerpen (België) heeft de politie dinsdagochtend een drugsbende ontmaskerd. Er werden vijftien mensen opgepakt. De politie nam geld, drugs, auto’s, gsm’s en precisieweegschalen in beslag.De spilfiguur van de bende stond bekend als vuurwapengevaarlijk en was bekend in het Antwerpse hooligan- en kickboksmilieu. De man kreeg de cocaïne aangeleverd door Surinaamse dealers die in de provincie Antwerpen woonden. “Dit verdere onderzoek leidde tot de ontmanteling van een kleine Surinaamse organisatie die vooral vanuit Antwerpen opereerde. Enkele verdachten stonden bij de politie bekend als vuurwapengevaarlijke drugsdealers. De marihuana en xtc kocht de hoofdverdachte aan via een aantal Belgen”, aldus de Belgische politie. Dinsdag viel de politie, samen met speciale eenheden, binnen op veertien plaatsen in en rond Antwerpen. Er werden vijftien personen gearresteerd, acht van hen werden later in verzekering gesteld door de onderzoeksrechter. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig en worden opgespoord. Tijdens de huiszoekingen trof de politie naast grote sommen geld ook enkele kleine hoeveelheden marihuana aan, meer dan 100 xtc-tabletten en mengmiddel om cocaïne te versnijden. Daarnaast vonden de speurders ook vakkundig verpakte ‘pellets’, pure onversneden cocaïne, die vermoedelijk door bolletjesslikkers naar België zijn gesmokkeld.