SVB besluit vandaag over Inter Vlijt-Flora

Het bestuur van de Suri-naamse Voetbal Bond (SVB) besluit mogelijk vandaag of de resterende twaalf minu-ten van het Lidbondenduel tussen Inter Vlijt en Flora zul-len worden uitgespeeld. Het treffen werd zaterdag in de 78ste minuut door de arbiter afgefloten bij een score van 1-1. Het betreft de tweede wedstrijd tussen de ploegen in de tweeluik van de halve finale in Regio Noord van het 10e SVB/Suribet Lidbonden-toernooi. Nadat er woensdag reeds 1-1 was gespeeld, stond het zaterdag opnieuw 1-1 tussen de twee ploegen. Inter Vlijt wist echter voor een tweede keer te scoren, maar dit doelpunt werd afge-keurd door de arbiter.
Deze beslissing zorgde voor een grimmige sfeer in het NGVB-stadion, waardoor de arbiter zich onveilig voel-de en besloot de wedstrijd vroegtijdig af te fluiten. De SVB heeft intussen rapportage van de wedstrijd in handen en mogelijk vandaag nog een beslissing nemen of de laatste 12 minuten zullen worden uitgespeeld.
De winnaar van het duel plaatst zich als nummer 1 van Regio Noord voor de finaleronde.
De ploegen die reeds over zijn naar de finaleronde zijn: OSV Para (kampioen Para en nr.1 Regio Zuid), Amardeep (kampioen SOLO en nr.1 Regio Mid-den), TOK (kampioen Moengo en nr.2 Regio Oost), OSV Moengo (semi-kampioen Moengo en nr.1 Regio Oost), Pa-raguay (semi-kampioen Para en nr.2 Regio Zuid), De Rest (semi-kampioen SVCB en nr.2 Regio Noord), Pontbuiten (kampioen WSO en nr.2 Regio Midden), Santos (semi-kampioen Nickerie en nr.2 Regio West) en De Ster (kampioen Nickerie en nr.1 Regio West).
De uitslagen van returnwedstrijden van de halve finale zijn als volgt (tussen haakjes de resultaten van de vorige week gespeelde heenduels):
Regio Oost: Naw Jawaan-OSV Moengo 2-3 (3-3) en TOK-FC Albina 5-0 (3-2).
Regio Zuid: Real Cicero-Paraguay 2-2 (2-3) en OSV Para-Tahitie 1-0 (5-1).
Regio Midden: Pontbuiten-Randjiet Boys 1-0 (2-2) en Flamingo-Amardeep 2-3 (0-2).
Regio West: Paigham-De Ster 1-4 (3-2) en Inter Boskamp-Santos 3-1 (4-7).
Regio Noord: De Rest-Sophia 2-1 (1-2) en Inter Vlijt-Flora 1-1 (1-1). De Rest won na strafschoppen van Sophia.
De poule-indeling van de finaleronde is als volgt:
Poule K:
Nr.1 Oost OSV (Moengo)
Nr.2 Zuid Paraguay (Para)
Nr.1 Midden Amardeeo (SOLO)
Nr.2 Noord De Rest (SVCB)
Nr.1 West De Ster (Nickerie)
Poule L:
Nr.2 Oost TOK (Moengo)
Nr.1 Zuid OSV (Para)
Nr.2 Midden Pontbuiten (WSO)
Nr.1 Noord Flora/Inter Vlijt
Nr.2 West Santos (Nickerie)

More
articles