“We maken ons klaar voor de return match”

Waarnemend directeur SVB, Arnold Bilkerdijk:

De nationale selectie van Suriname heeft gisteravond met 0-1 verloren van het gastland Nicaragua. De waarnemend directeur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), Arnold Bilkerdijk, vertelt aan De West dat de SVB zich nu samen met het Surinaams volk moet klaar maken voor de return welke op dinsdag 16 juni aanstaande in het André Kamperveen Stadion gespeeld wordt. “ We maken ons klaar voor de return match. We doen een beroep op een ieder om dinsdag aanstaande achter onze Natio te staan.” Betreffende het resultaat, daar wilde de waarnemend directeur niet echt op in gaan, omdat dit meer het pakje aan is van de technische staf. Wat het directieteam van de SVB nu doet, is voorbereidingen treffen voor wat er hier nodig gaat zijn. Het enige dat Bilkerdijk nog wil aanhalen, is dat de selectie vanavond terugkomt naar Suriname. Volgens mevrouw Jessica de Vries, die met de selectie mee reisde, waren de jongens rond 14:15 uur in Panama. Vervolgens vliegt men naar Aruba en dan naar Suriname. De selectie wordt rond 21:00 uur in Suriname verwacht.

De wedstrijd waarnaar velen uitkeken, was slechts voor de eerste helft te zien via de Surinaamse Televisie Stichting, STVS. De reden hiervoor was, dat de directie besloot om de uitzending van de wedstrijd te stoppen, omdat het beeld slecht was. De directeur van de STVS, Shirley Lackin, vertelt aan De West dat het niet om een technisch probleem ging. “ We hebben aan de bond van Nicara-gua gevraagd of we de wedstrijd mochten uitzenden. Hun reactie was positief en zij hebben daarna een link naar de SVB gestuurd die zij verder voor ons hebben gestuurd.”
De STVS heeft gewerkt met wat zij van de organisatie heeft gehad. “Het ging niet om streaming, maar om een link,” verduidelijkt Lackin. Vrijdag is er een test gedaan waarbij het testbeeld heel goed was, maar gisteravond was de uitzending van die wedstrijd niet goed. Volgens Lackin, kon het met de weersomstandigheden te maken hebben, omdat het beeld ook niet gelijk was aan het geluid/commentaar. “ Het beeld kwam vertraagd.” De reacties bij de directie via social media en enkele telefoontjes van mensen die zeiden dat ze de volgende dag niet naar de oogarts willen zorgen ervoor dat de uitzending gestopt werd. Aan de andere kant waren er ook reacties waarbij mensen aangaven dat ze liever naar een vertraagd beeld keken in plaats van te wachten op het eindresultaat van de wedstrijd. Voor de STVS is het nog niet zeker als ze de return wedstrijd van dinsdag 16 juni live zullen uitzenden. Er komt volgens Lackin een bidding en aan de hand van het resultaat zal het duidelijk zijn welk televisiestation de wedstrijd zal uitzenden. STVS staat in elk geval ook in de rij.

More
articles