CLD sluit derde ronde ongeslagen af

CLD heeft het gepresteerd om de derde ronde in de he-ren hoofdklasse basketbalcompetitie ongeslagen af te sluiten. De ploeg uit Noord won in deze fase zes wedstrijden, waarvan twee te-gen Yellow Birds. Eén van de ontmoetingen tegen de Ge-le Vogels betrof de inhaalwedstrijd van de tweede ronde.
CLD sloot de algemene ron-de gisteren af met een 69-59 zege op De Arend, dat daarmee ook uitgespeeld is en zich voor het eerst sedert 1997 weer voor de play-offs heeft weten te plaatsen.
De ploeg uit Frimangron was overigens al zeker van de na-competitie.
Yellow Birds, dat zich dit sei-zoen niet voor de play-offs heeft weten te plaatsen, verloor zondag in zijn laatste partij met 67-88 van SCVU. Het was de vierde ne-derlaag voor de ploeg uit Zorg en Hoop in de derde ronde en daarmee lijkt Yel-low Birds te hebben geleden onder de pauze in de tweede ronde. Toen wist Yellow Birds nog te winnen van SCVU en De Schakel, maar de ploeg maakte een sterke terugval in de derde ronde waar er ook inhaalduels gespeeld moesten worden tegen CLD (verlies) en PBV (winst).
Daarnaast gingen ook de derde ronde wedstrijden tegen CLD, De Schakel en gisteren dus ook SCVU verloren.
Na de wedstrijden van gisteren staat nu vast dat regerend landskampioen SCVU de play-offs als nummer 1 ingaat en het in de eerste ronde zal opnemen tegen De Arend. De ploeg uit Frimangron staat nu weliswaar op de derde plek, maar zal die plaats ongetwijfeld verlie-zen aan CLD. Aangezien De Schakel nog moet uitkomen tegen hekkensluiter PBV, kan worden vastgesteld dat deze ploeg met 25 punten op de tweede plaats eindigt. De Schakel heeft mo-menteel 23 punten. CLD zakt dan naar de derde plaats met 24 punten en De Arend wordt vierde met 23 punten.
De resultaten van de zondag gespeelde hoofdklasse duels zijn als volgt:
CLD-De Arend 69-59 (37-30). CLD: Yves Goedschalk 17 punten, Roche Grootfaam 12 punten, Sergio de Randamie en Hes-dy Lens elk 10 punten.
De Arend: Xavier Elburg 16 punten, Mitchell Zeefuik 14 punten en Björn Ewijk 10 punten.
Safiero Fraser van De Arend werd gediskwalificeerd vanwege wange-drag en vulgair taalgebruik.
SCVU-Yellow Birds: 88-67 (49-27). SCVU: Gylan Watamaleo 24 punten, Raoul Blom 13 punten en Earvin de Ran-damie 12 punten. Yellow Birds: Ga-vin Kensmil 12 punten, Dave Arlaud en Yamill Wip elk 10 punten. Sergio de Jong van Yellow Birds werd gediskwalificeerd wegens wangedrag.

More
articles