Bouw- en woonbeurs helpt tehuizen uit nood

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de Bouw- en Woonbeurs gehouden. Om dit heuglijk feit te vieren, worden tehuizen uit hun nood geholpen. De voorzitter van de Stichting Welzorg Suriname (SWS), Wierash Gangaram Panday, geeft aan dat in verband met het 5-jarig bestaan van de beurs, de SWS een sociaal karakter zal geven aan de jubileumviering. De tehuizen mogen zich tot eind deze maand opgeven bij de SWS voor woninginrichting, renovatie-, of verbouwwerkzaamheden. “Na de selectie zal er een keuze worden gemaakt, daarna zullen we samen met een aantal bedrijven/exposanten bekijken wat we dan voor hen kunnen betekenen”, aldus de voorzitter in een vraaggesprek met De West. Helaas hebben weinig tehuizen gereageerd, vandaar dat de SWS een beroep heeft gedaan op de bedrijven om middels een schrijven de tehuizen op te roepen om zich te laten registeren.

De beurs worden gehouden van 31 juli tot en met 5 augustus in het Flamboyant Park. Er is sprake van een enorme groei. Vorig jaar waren er 73 standhouders en dit jaar zijn er 108 standhouders verdeeld over een oppervlakte van 3200 vierkante meters (m2). Het park is groot, maar de stichting kan niet het hele terrein bezetten. “Maar voor degene die alsnog in aanmerking wil komen voor het opzetten van een stand, is er nog plaats op het terrein. Afhankelijk van wat de exposant te bieden heeft, kan die in aanmerking komen”, zegt de voorzitter.

De stichting had gehoopt dat overheidskantoren zich ook zouden opgegeven om deel te nemen aan de beurs, maar helaas is dat niet gebeurd. Ook voorgaande jaren hebben overheidskantoren zich niet opgegeven. Wel zullen er vier buitenlandse bedrijven deelnemen aan de beurs. Ook de winnaars van de voorgaande jaren zullen participeren.

Als terugblik op de vier voorgaande beursjaren, zegt de voorzitter dat de Bouw- en Woonbeurs een ‘must’ is geworden voor de samenleving. Vijf jaren lang is er aandacht gegeven aan de beurs, omdat de SWS alle bedrijven met diensten en producten die primair bij het bouwproces betrokken zijn, onder één dak voor de gemeenschap brengt. “Daarom doen, in vergelijking met de afgelopen jaren, steeds meer bedrijven mee aan deze beurs, aldus Gangaram Panday.

Het ligt ook in de bedoeling dat de launch van de Bedrijvengids zal plaatsvinden. De gids is bedoeld voor elk bedrijf, dus ook voor bedrijven die geen plaats konden bemachtigen op de beurs.

door Melissa Achthoven

More
articles