OW werkt aan structurele oplossing ontwateringsproblemen

Het ministerie van Openbare Werken (OW) is thans druk doende met de voorbereidingen die er zorg voor moeten dragen dat de ontwateringsproblemen gauw tot het verleden gaan behoren. Zo werd door Santosh Soman, directeur Civieltchnische Werken van Openbare Werken, aangekondigd dat men er nu aan denkt om meer pompgemalen aan te leggen en te controleren of de duikers op de juiste hoogte geplaatst zijn, zodat het water makkelijk afgevoerd kan worden. Dit alles kwam naar voren tijdens een persconferentie op het OW-departement. Soman gaf aan dat OW tijdens de regentijd een plan heeft waarmee gewerkt wordt. “We zitten thans in het midden van de regenperiode. De verwachting is dat regenperiode door gaat tot en met medio augustus. Hierdoor komen veel gebieden blank te staan. In verband hiermee is het ministerie van OW druk doende met de ontwatering, maar stuit op veel knelpunten”, aldus Soman.
Hij geeft aan dat er veel duikers op verschillende hoogtes zijn geplaatst, wat zorgt voor stremmingen bij de afvoer van het water. Ook zijn er duikers geplaatst die niet de juiste diameter hebben. “We zullen daarom vanuit OW sancties treffen, we gaan ook de sluizen en gemalen controleren. Het is zo dat wij een extra controlemechanisme hebben ingebouwd, zodat pompgemalen op tijd beheerd en bediend worden. Het personeel dat verzuimt om dit te doen, wordt aangesproken.
Soman merkte op dat burgers vaak petflessen en plastic zakken op straat gooien in plaats van in de nodige vuilnisbakken. Deze troep komt dan in kolken terecht. “ Vanuit deze plaats doen we een beroep op een ieder om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen voor een schoon milieu. Er is heel veel afval in de lozingen. Het gaat niet alleen om petflessen en plastic, maar bijvoorbeeld ook om oude wasmachines.” Soman zei voorts dat OW in de afgelopen periode grote inspanningen heeft gepleegd om de primaire lozingen schoon te hebben. De komende maanden zullen er ook enkele acties uitgevoerd worden, OW zal de wegen inspecteren om duikers die niet op de juiste manier geplaatst zijn te verwijderen en dan op de juiste hoogte te leggen. Ook zal er goed gelet worden op het bedienen van sluizen en gemalen, zodat er zoveel mogelijk water kan worden afgevoerd.

More
articles