“Ik heb getekend om met Natio te winnen”

(Foto: Regillio Derby)

Bondscoach Gorré:

De Surinaamse bondscoach Dean Gorré die hedenochtend samen met Natio richting Nicaragua vertrok, is zeer gemotiveerd om de nodige punten in de wacht te slepen. In een interview met De West gaf hij aan dat hij getekend heeft om te winnen. “ We spelen om te winnen. Als we gelijkspelen, hoeven we niet ontevreden te zijn, maar ik ga als eindverantwoordelijke van de selectie voor de overwinning.”

De Surinaamse selectie die vijf maanden in voorbereiding is voor de WK- kwalificatiewedstrijden, speelt zondag om 21:00 uur Surinaamse tijd haar eerste WK-kwalificatie duel tegen het gastland Nicaragua. Dit wordt voor Gorré ook zijn eerste officiële wedstrijd als bondscoach onder de Surinaamse vlag. De eindverantwoordelijke van de selectie is erg gemotiveerd. Hij gaf aan dat Suriname in vergelijking met andere landen veel trainingsuren gehad heeft. Geen enkel land kan een week lang met zijn selectie trainen. Gorré is blij dat de SVB meewerkt en ook de competitie heeft aangepast. Hierdoor is er heel veel aan de technische aspecten gewerkt. Dit alles heeft geresulteerd in de selectie die Suriname op zondag aanstaande mag vertegenwoordigen.

Tijdens de afwezigheid van Gorré, die in Engeland woonachtig is, stond de selectie onder hoede van Roberto Godeken en Ro Kolf. De eerste namen kwamen van de eerstgenoemden. Ook trainers van de hoofdklasse verenigingen, hebben wat tips meegegeven. Gorré: “Eén van de tips was om in het huis van Robinhood te kijken. Daar was er een aantal goede jonge spelers. Uiteindelijk is het de middenvelder Roxy Fer geworden die met de eindselectie van Suriname mag strijden op het voetbalveld. Deze speler maakt vanaf zijn jonge jaren deel uit van de roodgroene formatie.

In de Surinaamse selectie zijn er ook enkele spelers die al eerder buiten landsgrenzen hebben gevoetbald. Het gaat onder andere om Ray Frankel die een professionele loopbaan in Europa achter de rug heeft. Dimitri Apai en Stefano Rijssel die op Trinidad hebben gevoetbald. De internationale ervaring van deze spelers kan invloed hebben op hun medespelers. Volgens Gorré is debalans in het team vrij goed. Het spelsysteem is ook al bekend. Suriname zal het spelsysteem 4-3-3 hanteren. Het enige dat nog onbekend is, is wie de basis elf  zullen vormen, omdat de spelers kwalitatief niet veel verschillen.

Gorré beschikt ook over achtergrondinformatie van Nicaragua. Men heeft via beeldmateriaal kunnen kijken naar de duels van Nicaragua tegen Costa Rica en Honduras. “Ik heb een goed beeld van wie hun sterke spelers zijn en op welke manier ze spelen. Ik hoop dat ik daardoor een gepast antwoord klaar heb liggen. Elk geval staat er een tactiek klaar die gebruikt kan worden tegen Nicaragua.” Milano Koenders, een Nederlandse speler met Surinaamse achtergrond, was gisteren ook aanwezig op de persconferentie. Hij gaf aan De West te kennen dat hij de jongens graag steunt in de  richting van belangrijke wedstrijden. Hij laat de spelers merken dat de jongens in Nederland voor honderd procent achter ze staan.

Volgens teammanager Neil Sakimin, die voor wat vooronderzoek in Nicaragua is geweest, zijn het stadion en de verblijfplaats bezocht. “Het blijkt dat de voetbalfederatie van Nicaragua een heel goeie job heeft gedaan door Suriname goed te accommoderen. Gelet op de voeding, is aan de federatie voorgehouden dat Suriname graag rijst, vis, kip en groenten wil nuttigen. Suriname speelt in de stad  Managua en verblijft in het  Happy Day Inn Hotel. De wedstrijd wordt zondag om 21:00 uur Surinaamse tijd gespeeld. De return is op dinsdag 16 juni aanstaande in het André Kamperveen Stadion met een aanvangstijd van 16:30 uur.

De selectie:

Doelverdedigers: ObrendoHuiswoud (Inter Moengo Tapu) en Claidel Kohinor (SV Notch).

Verdedigers: Anduello Amoeferie (Inter Moengo Tapu); Joël Baja (Inter Moengo Tapu); Gilberto Eind (Walking Boyz Company); Ray Fränkel (Transvaal); Guno Kwassie (Walking Boyz Company); Jurmen Vallei (Inter Moengo Tapu) en Giovanni Asabigie (Inter Moengo Tapu).

Middenvelders: Bruce Diporedjo (Inter Moengo Tapu); Roxey Fer (Robinhood); Olvido Misidjan (SV Notch); Vangelino Sastromedjo (Walking Boyz Company) en Gregory Pokie (Inter Moengo Tapu).

Aanvallers: Dimitrie Apai (W Connection – Trinidad & Tobago); Evani Esperance (Botopasie); Gregory Rigters (Walking Boyz Company); Stefano Rijssel (Inter Moengo Tapu); Galgyto Talea (SV Notch) en Giovanni Waal (Inter Moengo Tapu).

More
articles