Natio in startblokken voor Nicaragua

De nationale voetbalselectie is in de startblokken voor het heenduel zondag 7 juni aanstaande tegen Nicaragua in het kader van de WK-kwalificatie.
De selectie die al enige tijd in training is, is sedert zaterdagmiddag bij elkaar.
Zaterdag werd er wederom een trai-ning afgewerkt in het Dr.Ir.Franklin Es-sed Stadion.
De selectie, die onder leiding staat van bondscoach Dean Gorre, reist op
woensdag 3 juni aanstaan-de in de vroege ochtend af naar Nicaragua.
Volgens het vluchtschema zijn spelers en staf een hele dag onderweg. Daarna heeft de ploeg nog drie volledige dagen in Managua om te trainen en te acclimatiseren.
Tot de vliegreis wordt elke dag getraind op het kunstgras in het Essed Stadion.
Ervin Lee, de assistent van bondscoach Dean Gorré, heeft de afgelopen dagen een bliksembezoek gebracht aan Nicaragua. Hij bekeek een wedstrijd in de hoogste klasse, inspecteerde het stadion en maakte kennis met het vliegschema.
Op Aruba miste Lee de aan-sluiting op de vlucht naar Panama waardoor hij een omweg via Colombia moest maken. Uiteindelijk zat hij urenlang te wachten op het vliegveld van Bogotá: “Het is een tight schedule en de kans dat je die vlucht mist, schijnt best groot te zijn. Hopelijk krijgen we daar met de groep niet mee te maken.”
Lee zag twee van de beste Nicaraguaan-se clubteams aan het werk en kreeg een indruk van de speelwijze: “Beide ploegen speelden met twee spitsen met vlak daarachter middenvelders die proberen diep te gaan. Ik verwacht dat ze het tegen ons ook op die manier zullen aanpakken.”
De WK-kwalificatiewedstrijd op 7 juni in hoofdstad Managua wordt gespeeld op kunstgras. Volgens Lee gaat het om een verouderde mat waarop slidings niet tot nauwelijks zijn uit te voeren.

More
articles