Strijd om play-offs naar climax

De strijd om tenminste de vierde plek voor de play-offs in de hern hoofdklas-se basketbalcompetitie gaat naar een climax. Zondag aanstaande spelen CLD en De Arend het uiterst belangrijke duel en telt slechts een zege voor De Arend om zich voor het eerst in 18 jaar voor de na-competitie te plaatsen. De ploeg bezet momenteel de derde plek met 22 punten na veertien wedstrijden, ter-wijl Yellow Birds na net zoveel wedstrij-den vierde is met 21 punten. Plaatsing voor de play-offs hangt voor de Gele Vo-gels echter ook aan een zijden draadje, omdat de ploeg uit Zorg en Hoop net als De Arend nog slechts één duel voor de boeg heeft.
Voor De Arend is dat zondag aanstaan-de tegen CLD, terwijl Yellow Birds het ongetwijfeld ook moeilijk krijgt tegen SCVU. CLD is met dertien duels vijfde en heeft 20 punten. Na De Arend heeft de ploeg uit Noord ook nog hekkenslui-ter PBV als tegenstander.
CLD heeft twee keer van De Arend verloren en twee keer van PBV gewonnen.
Yellow Birds zag zijn kansen gisteren minder worden door met 54-59 van De Schakel te verliezen. Het was echter wel de eerste maar ook de meest cruciale verliespartij van de ploeg uit Het Nest tegen de ri-vaal uit de Van Idsingastraat. In de eerste ronde won Yel-low Birds met 86-80 en in de tweede ronde werd het 61-49. De ruststand was 35-29 in het voordeel van De Schakel bij wie Stefano Eudoxie met 18 punten de absolute topscorer van het duel werd. Jer-main Benn had 16 punten en Gideon Wielingen 7 punten.
Topscorers Yellow Birds: Earl Jones en Ferlaino Krak elk 9 punten en Romero Linger 8 punten. Jean-Claude Smith van Yellow Birds werd gediskwalificeerd.
Stand per donderdag 28 mei:
Club    Gesp.    Gew.    Verl.     Pnt
1.SCVU    14    10    4    24
2.DS    14    9    5    23
3.DA    14    8    6    22
4.YB    14    7    7    21
5.CLD    13    7    6    20
6.PBV    13    0    13    13
DS = De Schakel       DA = De Arend
YB = Yellow Birds

More
articles