Sponsoren richten woningen voor geestelijk beperkten in

(Foto: Johan de Randamie)

De serviceclub Lions Club Paramaribo–Noord en A Better World Foundation, hebben drie woningen ingericht voor mensen met een geestelijke beperking op het terrein van het Frank Cameron Centrum. De ondervoorzitter van het Frank Cameron Centrum, Edward Gessel, zei in een interview met De West dat vandaag de inzegening van de woningen heeft plaatsgevonden. Het gaat om een twee onder een kap en een vrijstaande woning.
De woningen zijn grotendeels met ondersteuning van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gebouwd. Het Frank Cameron Centrum is een dagopvang voor mensen met een geestelijke beperking, na school- en werktijd gaan de pupillen naar huis. “Maar de pupillen worden een dagje ouder, de ouders komen weg te vallen en dan ontstaat er een situatie waar ze nergens naar toe kunnen. Wij willen dan de mogelijkheid bieden om de pupillen permanent op te vangen in het centrum, waarbij ze zelfstandig kunnen wonen en begeleid zullen worden”, zegt de voorzitter.
In de woningen kunnen ongeveer acht personen wonen.
De woningen zijn voorzien van een ijskast, televisie, bankstel, bedden, klerenkasten, waterkoker, microwave, gasfornuis, wasmachine, kort om ze zijn volledig ingericht. De trekker van het fundraising project, Irmgard Tjong A Hung van de Lions, zegt dat de inrichting per woning ongeveer SRD 30.000 heeft gekost. “In de loop van de volgende week wordt de andere woning ingericht”, zegt ze verder. De fundraisingsactiviteiten hebben ongeveer anderhalf jaar geduurd, toen was er genoeg geld verzameld voor het project. Ingrid Görlitz, oprichter van A Better World Foundation, zegt dat er duizenden SRD’s uitgegeven zijn om de woning in te richten, wat het exacte bedrag is, wilde ze niet kwijt.
Gessel zegt dat de bouw van één woning ongeveer 30.000 euro gekost heeft. Er zijn heel veel projecten die de organisatie graag wil uitvoeren, zoals het aanleggen van een voetbalveld met kustgrasmat. Ook wil het Frank Cameron Centrum zijn activiteiten uitbreiden naar de districten.

door Melissa Achthoven

More
articles