Politieberichten

Brandstichting in de Nagrieweg
De 27-jarige Lionel S. is gistermiddag aangehouden door de politie van Santo Dorp. Hij is aangehouden voor brandstichting. Door toedoen van S. zijn twee woningen in de Nagrieweg door brand vernietigd. Hij woonde samen met zijn ouders in het ene huis en in het andere huis woonden familieleden. De woningen waren naast elkaar gebouwd. Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachte naar muziek luisterde in huis. Zijn vader vond de muziek te luid en zei aan S. om het volume lager te zetten. Dat moet niet in goede aarde zijn gevallen bij S. Hij pakte een fles met gasoline en besprenkelde het huis daarmee. Vervolgens stak hij het huis in brand. Het vuur is toen overgeslagen naar het andere huis met het gevolg dat beide woningen zijn afgebrand. Lionel S. is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De huizen waren niet tegen brand verzekerd en behoorden de vader toe.

Mannen steken elkaar het ziekenhuis in
De 34-jarige Brain K. en de 30-jarige Nduati M. hebben elkaar tijdens het vechten steekverwondingen toegebracht en zijn zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Deze steekpartij vond eergisteravond plaats in de Nieuwzorgweg. Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat K. en M. een politieke discussie hadden die op een gegeven moment ontaardde in een tweegevecht. Zij haalden toen scherpe voorwerpen tevoorschijn en gingen elkaar daarmee te lijf. K. Deze zaak is in onderzoek bij de politie van bureau Latour.

Ernstige aanrijding met dodelijk afloop op verkiezingsdag in Saramacca
De 41-jarige bromfietser Partowintono N. kwam op de dag van de verkiezing, maandag 25 mei, in botsing met een autobestuurder aan de Damboengtonweg in het district Saramacca. Partowintono reed op zijn bromfiets vanuit een erf de weg op zonder zich ervan te vergewissen of het verkeer veilig was, met het voor hem noodlottige gevolg. Met ernstige letsels werd de bromfietser per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch ziekenhuis Paramaribo waar hij werd opgenomen. Op 26 mei overleed Partowintono ten gevolge van de opgelopen letsels in het Academisch Ziekenhuis. Partowintono is de 11e bromfietser de het leven heeft gelaten in het verkeer.

Slang op de openbare weg oorzaak aanrijding
Op maandag 25 mei moest Sewgobind K., bestuurder van een personenauto, volgens zijn verklaring abrupt afremmen voor een slang op de Saramaccaweg met het gevolg dat Jagdiet D. bestuurder van een bromfiets die achter hem aanreed, tegen zijn voertuig opbotste. Jagdiet liep door de botsing letsels op in zijn gezicht en hij klaagde over hevige pijnen aan zijn borstkas. Jagdiet werd per ontboden ambulance vervoerd naar het academisch ziekenhuis waar hij is opgenomen.

More
articles