Robinhood en Jong Rambaan spelen beslissingsduel

Robinhood heeft zich toch niet van het semi-kampioenschap in de SVB eerste klas-se weten te verzekeren.
De roodgroene formatie die eind vorig seizoen naar de eerste klasse degradeerde en hoopt terug te keren naar de hoofdklasse, eindigde het seizoen met een gelijk aantal punten als Jong Ram-baan. De twee clubs zullen daarom een beslissingswedstrijd moeten spelen om de bezetting van de tweede plaats. De winnaar van dit duel krijgt alsnog een kans om te promoveren naar de hoofdklasse, maar zal dan twee promotie/degradatie-wedstrijden moeten spelen tegen de nummer 9 van de hoofdklasse, in dit geval is dat Boma Star.
Vorige week verzekerde Ni-shan’42 zich reeds van het kampioenschap in de eerste klasse en daarmee directe promotie naar de hoofdklas-se. De club uit Meerzorg werd vorige maand ook als bekerkampioen.
In de eerste klasse degrade-ren nummer 11 Kamal De-waker (KD) en nummer 12 Boskamp naar hun lidbond van afkomst, terwijl nummer 10 West United twee promotie/degradatiewedstrijden zal spelen tegen de nummer 3 van het 10e Suri-bet Lidbondentoernooi.
KD verloor in de 22ste te-vens laatste speelronde met 0-1 van Jong Rambaan, een score die als voor de rust was bereikt door een doel-punt van Leandro Finisie voor Jong Rambaan.
Robinhood vergooide de kans om het semi-kampioen te pakken door 1-1 gelijk te spelen tegen Caravan. De ruststand was 1-0 in het voordeel van Robinhood.
Roxey Fer nam deze treffer voor zijn rekening. Kiran Ja-doenath scoorde voor Cara-van.
Nishan’42 haalde uit tegen Boskamp het werd 8-1 na een ruststand van 5-0. An-drew Murray (6x), en Ivan So-moredjo (2x) scoorden voor Nishan’42. Rocky Comvalius deed dat voor Boskamp.
Voorwaarts en Deva Boys speelden 4-4 gelijk na een 1-1 ruststand. Voor Voor-waarts scoorden: Mangalvio Promes (3x) en Viola Bodji. Deva Boys: Djordjo Wijn-gaarde, Aimard Moese, Guil-lermo Wijngaarde en Antho-ny Douglas.
Overige uitlagen: Papatam-ACoconut 3-3 en West Uni-ted-PVV 4-1.
Eindstand eerste klasse:
1.Nishan’42 51 punten
2.Jong Rambaan 43 punten
3.Robinhood 43 punten
4.Voorwaarts 41 punten
5.Papatam 34 punten
6.Deva Boys 33 punten
7.Caravan 30 punten
8.ACoconut 25 punten
9.PVV 25 punten
10.West United 21 punten
11.KD 9 punten
12.Boskamp 9 punten
Topscorers: Andrew Murray (Nishan’42) 19, Roxey Fer (Robinhood) 16, Ronnie Vre-de (Deva Boys) 16, Mangal-vio Promos (Voorwaarts) 15, Inaldo Pansa (Caravan) 14 en Nawalka Tooy (ACoco-nut) 14 doelpunten.

More
articles