Zilveren medailles voor Suriname op Open Belgian Pencak Silat Championships

Jordi Autar en Nathania Amadmoestar hebben onlangs beide een zilveren me-daille gewonnen op de 20ste Open Bel-gische Pencak Silat Kampioenschappen. Dit 20th Open Belgian Pencak Silat 2015 vond van 9-10 mei jongstleden plaats in België.
Beide vechters namen deel in de senio-ren categorie: Autar in de B-klasse (50- 55 kg) herensenioren, en Nathania Amadmoestar in de A-klasse ( 45-50 kg) damessenioren. Beide vechters zijn afkomstig van Pamor Badai, lidvereni-ging van de Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA).
Beide finalepartijen waren heel pittig en kwalitatief op hoog internationaal niveau. Het was hard werken en knok-ken om een prijs eervol te verdienen.

IMG_0966
In de finale moest Autar om de eer strijden tegen een vechter uit Maleisië. De opponent is de huidige wereldkam-pioen, een titel die hij in januari dit in Thailand opeiste. Amadmoestar stond in finale tegenover een vechter uit In-donesië.
Het Team Suriname bestond verder uit: Andy Soeropaiman (teammanager en hoofdcoach) en Richard Autar (verzorger en assistenttrainer).
Soetjipto Kromosetiko, voor-zitter van de Surinaamse Pen-cak Silat Associatie, zegt dat de organisatie trots is op het team voor de geleverde pres-taties en de inzet. Hij is er mee ingenomen dat het team de Surinaamse Pencak Silat Associatie waardig en succesvol heeft vertegenwoor-digd en ons land wederom op de wereldkaart heeft ge-plaatst. “In het bijzonder ook waardering voor de lidschool Pamor Badai die het Team Suriname heeft gevormd”, al-dus Kromosetiko, die ook zijn dank uitspreekt aan het adres van minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken, bedrijven voor sponsoring vliegtickets, de Nederlandse Ambassade voor de speciale medewerking voor de visa en andere personen die een bijdrage heb-ben geleverd in het realiseren van de deelname aan het het internationaal evenement. Kromosetiko noemt hierbij ook de Pencak Silat Asembagus in Am-sterdam voor de opvang, verdere be-geleiding en training in Nederland.
De Surinaamse delegatie keert zondag aanstaande terug.

More
articles