Regen spelbreker sportdag kinderen met een beperking

De regen heeft gisteren als spelbreker opgetreden bij de tweede sportdag voor kinderen met een beperking, ge-organiseerd door de Ilonka Elmont Foundation. De aanhoudende regen voor een enorme uitdaging om van de sportdag, die aanvankelijk op het Wil-lebrod Axwijk Sportcentrum gehouden zou worden, alsnog een geslaagde dag te maken. Uiteindelijk verhuisde de or-ganisatie naar de Witte Lotus waaraan slechts de helft van de uitgenodigde kinderen van de VSO Thompsonstraat, VSO de Kans, de Louis Brailleschool en de SO Bloementuin mee deden.

Na een korte warming up hebben de kinderen zich kunnen uitleven met spelletjes zoals Canadees trefbal, twee-lingvoetbal, touwtje springen, rovers-spel en balvervoer. “Ik heb er enorm van genoten en ik heb alleen maar blije kinderen gezien. De organisatie kan al-tijd een beroep op mij doen” geeft Jan-nie, de artiest van de dag, aan. Als af-sluiting heeft Jannie de kin-deren vermaakt met een klein optreden. “Ik heb geno-ten, ook al regent het,” aldus vele lachende kinderen.
“Voor het eerst in zes jaar hebben wij voor zo een grote uitdaging gestaan. Toch heeft dit ook een positieve kant, zo kon ik zien hoe sterk, flexibel en capabel mijn team werkelijk is. Een mooi monitoringmoment en een goed mo-ment om de gemeenschap te laten zien waar de Founda-tion voor staat. We hebben een aantal factoren van succes in acties omgezet door vooral doorzettingsvermogen, wilskracht, flexibiliteit, improvisatie en de kracht van samenwerken te tonen en waardoor er onder moeilijke omstandigheden toch goed gepresteerd werd. Ik kan daarom ook vol trots zeggen dat we een zeer sterk en capabel team zijn,” aldus een zichtbaar tevreden Ilonka Elmont.
De Ilonka Elmont Foundation dankt in het bijzonder De Witte Lotus, haar sponsoren en alle aanwezigen voor hun in-zet voor het succesvol verlopen van de sportdag. De derde sportdag van dit jaar is op woensdag 29 juli aanstaande en heeft een bijzonder karakter.

More
articles