Mini-kunstgrasveld Volksplein ter ontwikkeling jeugd

 

Drie weken nadat minister Ismanto Ad-na van Sport- en Jeugdzaken samen met districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie, het startsein had gegeven voor de aanleg van een mini-kunstgrasvoetbalveld, heeft dinsdagmiddag de opening van dit veld plaatsgevonden. Deze accommodatie staat eveneens op het Volksplein naast het beachvolleybalveld dat ook niet zo-lang terug in gebruik is genomen.
“Een gezonde geest huist in een gezond lichaam”, merkte de ondervoorzitter van de districtsraad, Roy Sedoc, op tijdens zijn spreekbeurt voorafgaand aan de openingsceremonie. Hij zei dat dit het bewijs is dat de regering Bouterse/ Ameerali daadwerkelijk het sportgebeuren op een hoger niveau wil brengen. Sedoc riep zowel de jeugd als de ouderen op om goed gebruik te maken van de accommodaties. Het is volgens hem de bedoeling dat het Volksplein op korte termijn een multifunctioneel sportcentrum moet gaan worden.
Lionel Blokland, die minister Adna van Sport- en Jeugdzaken vertegenwoor-digde, feliciteerde Nickerie met deze mijlpaal. Blokland bracht namens de bewindsman de boodschap over dat het veld is aangelegd ter ontwikkeling van de jeugd. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is landelijk bezig een aantal van deze modelvelden aan te leggen, in het bijzonder in kinderrijke buurten. Volgens Blokland moet het niet zo zijn dat de accommodatie al-leen aan volwassenen en bedrijven worden verhuurd. “Commercialisatie is altijd goed, maar we geven altijd de prioriteit aan de jeugd, omdat we ho-ger willen komen met sport”, bena-drukte hij. Blokland bracht dank uit aan Staatsolie en het Suriname Sport Fonds die de financiële middelen voor het veld beschikbaar hebben gesteld. Aan de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) werd eveneens een woord van dank uitgesproken.
De KNVB heeft als onderaannemer het veld binnen kort tijdsbestek opgezet.
Joeloemsingh die de initia-tiefnemer is geweest van dit project zegt van S&J de toe-zegging te hebben gehad dat er binnen een maand kunst-verlichting wordt aangebracht. Net als Blokland riep ook Joeloemsingh op om goed gebruik te maken van de nieuwe sportvelden die speciaal voor de gemeenschap zijn aangelegd.
Volgens de burgervader baart het aantal diabetes ge-vallen zorgen. Hij riep de mensen op om te bewegen en hun levensstijl te verande-ren. Dit is het tweede mini kunstgrasvoetbalveld waar-over Nickerie beschikt. Het eerste veld is op het complex van de WIN-groep

More
articles