Justitia Pietas Fides MMDCCLXIV

– Misleidend. De hoeveelheid aan monetaire reserve zou met niet nader bepaalde en dui-delijk aangegeven redenen, in Maart / April 2015 met enkele tientallen aan miljoenen zijn verhoogd? Respectabeler economen en financiële specialisten zetten daar levensgrote vraagtekens bij. Men neemt gevoeglijk wel degelijk aan, dat de virtuele en zeer tijdelijke verhoging in cijfers opzettelijk werd gecreëerd, door het bedrag van “de Chinese swap” blijkbaar opportunistisch ‘slimmig’ bij de sterk en zeer gevaarlijk gedaalde monetaire re-serve te hebben op-/bijgesteld. Intussen, zou de monetaire reserve van het land op de ba-lansen, weer vervaarlijk zijn gedaald. Naar opnieuw een onacceptabel niveau? De geconstateerde misleiding vanuit de Overheid, wordt nu meer dan sterk en strak in de gaten ge-houden. Het advies aan de samenleving is inmiddels, om de juiste monetaire cijfers van het land en cruciaal-financiële stromingen meer nog te duiden, door het Jaarverslag ‘Hakrinbank’ – 2014/’15, in het meer tekstuele en cijfermatige, goed te bestuderen en daaruit juister conclusies te trekken. Gein is gein. Misleiding blijft helaas misleiding.

– ‘Momsie’. Vertelt als ervaren spoiler ook nog doodleuk, dat de afsluitingsmassameeting van de NDP in Nickerie geen voortgang zal/kan/mag vinden, omdat aldaar de ‘drie van de vijf’ beschikbare zetels ‘pre-electoraal meting op 25 Mei 2015’, toch zonder enige twijfel aan de NDP toebehoren. Wat een voorspelbare mop van ‘der Momsie’. Hoe dan? Door niddel van een gemanipuleerde computer, soms Momsie? Eerder wordt nu vanuit het noordwesten aangegeven, dat Momsie het zo bondig heeft gemaakt, in het westelijk gelegen rijstpolderdistrict, dat de lokale samenleving geen enkele behoefte of puf meer gevoelt/heeft, om nog een seconde langer naar de ‘jaren-achter-een’ gestuwde en gespuw-de onzin, van de ‘paars aangelopen coördinator’, te willen luisteren. Ook wordt gespecu-leerd over het feit, dat ‘voorieBouta’ om bepaalde stringenter redenen, niet helemaal naar Nickerie zal komen. Misschien nog tot Coronie en/of Saramacca. Helaas zal dus de verto-ning in Nickerie niet langer worden gedraaid en kan de oppositie zich vrije hand gaan concentreren op de meer gewenste verkiezingsinformatieverschaffing aan de Corantijn bij Nieuw Nickerie of Washabo/Apoera en vanzelfsprekend bekender ‘back tracking’ tot aan Jenny, over Boskamp heen, Groningen, Paramaribo, Meerzorg, Tamanredjo, Marienburg, Perica, Moengo, Albina en alles wat onder die kustvlaktelijn ligt. Alles dus!

– ‘Cyber screams, dreamsandstreams’. Had men daar tijdens het “WK-voetbal do Brasil”, Alexander en Maxima in een minder elitaire, discutabele en zeer pikante ‘photoshop pose’ –naar aanleiding van de wedstrijd Argentinië – Holland– op het internet gegooid(…), en daarna ene Bouterse en ega uitgebeeld, in een evenzo prachtige promotie-uitbeelding ‘ten nutte’ de VHP, met de tekst “Stem op de VHP voor een beter Suriname”, kwam daarna ene Brunswijk in kaboela-styling gebukte sferen in beeldformat. Maar dan ‘ekte foto’ en ‘keen photoshop’. Een ‘creatieveling’ ging een stapje verder, vanuit het weinig originele bewust-zijn en trakteerde ook Chan Santokhi op een ‘photoshop’ in de ‘kaboela-action en –verhoudingen’ waar men werkelijk en eigenlijk de juister gereedschappen bij zou moeten vinden. ‘Cyber-election propagandatools, so bun’. ‘Kelukkik…’, werd bij de uitgebeelde “ac-tion” van Santokhi, ook de originele foto zonder bijvulling(-en) en toespijzen in-/bijge-voegd. Het enig kunstzinnige, dat men nog mag vermelden en nageven, is dat ‘Ranjiv Soenderballon’ z’n uiterste best heeft weten te doen om een foto uit 2014, op te mogen vul-len met een proportioneel weinig variabel en overdadig wreed uitgedijd ‘shopfenomeen’. ‘Mi Gado man…! Huuuuuuh, we frede yere …, bala’.

– ‘Postbox and misleading garbage’. De vervuilende misleidingen, van nu alledag. In de brievenbus valt een ochtendkrant met daarin gevouwen, een pamflet van Michael Ashwin Adhin. Inderdaad die jongeman die onder politiek vuur komt te liggen. Een fotootje ach-terop van zijn nieuwe politieke baas Bouterse die beweert ‘Wat wij zullen hebben, zullen behouden en zullen zijn…’ en een waslijst van zaken die niet hij of partij, maar het Volk van Suriname met grote inspanningen heeft weten te of überhaupt kunnen realiseren. Me-rendeel gepland door een vorige regering. Niet de illusoire partij van Michael Ashwin, noch de politieke organisatie van zijn voorzitter en huidige baas realiseerde wat wordt op-gesomd. Het Volk van Suriname heeft met de hulp van donoren, geïnde belastingmiddelen, dividenden/voorschotten van onder meer Staatsolie, allerhande buitenlandse leningen en ‘monetaire swaps’, dat allemaal zonder grondwettige en/of legislatieve dekkingen, mede met veler voorschotscenario’s voor de lange termijn en afbetalingen bekostigd. Bepaald niet de NDP. Een entiteit die weigert de eigen financiële partijcijfers, overwegende de wetformules bekend te maken, maar wel weer ‘een virulente campagneleider’ op het toneel heeft aangevoerd…, die ogenschijnlijk ongestoord/-gehoorde vermogens heeft verkast en eigendunkelijk in een eigen ‘puti’, op basis van te bewijzen nepotisme, heeft doen verplanten. Ashwin is er zogenaamd nu pas bij betrokken, nadat ook hij gezworen had(…), onder meer het Ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, te depolitiseren. Durft op het pamflet ook nog op te nemen. Dat hij tenminste gaat voor een duidelijke visie, voelbare vooruitgang en zichtbaar resultaat. ‘Witi fisi’ of was het een ‘red herring…’? Helaas dus nu al, versmolten toezeggingen en voorspoedig geëvaporeerd vertrouwen. Nog vijf jaren met zo eentje? ’Have a heart, bro…’. Om te eindigen met de dooddoener: “…dit zijn enkele van ‘onze verworvenheden…”. De man is er slechts enkele maanden bijgeplakt. Hoe infantiel of geloofwaardig, mag dit allemaal dan nog klinken? Juist ja!

– Rechter. De rechter zou Momsie uit Nickerie – South Drain, moeten veroordelen sturen naar Alcatraz of Guantanamo Bay. Achachach, er zijn op bestelling veel meer geoutilleerde zaakjes om uiteindelijk te mogen verkiezen bij onophoudelijk wangedrag. “SingSing”, “Leavenworth”, “Allanwood”, “Beaumont” of veel dichterbij in ‘Hazart’ of op paradijselijk ‘Saint Joseph’ bij het Vreemdelingen Legioen. Mogelijkheden zat en dus ten overvloede. https://claireline.wordpress.com/2014/12/21/les-iles-du-salut-lile-saint-joseph-j11/

– Bravo. Somohardjo is zo diep teleurgesteld in het fenomeen Brunswijk, dat hij helemaal in Moengo aan de samenleving kwam vertellen, dat zijn oude kazernemaat hoogverraad heeft gepleegd. Door het stemgedrag in 2010 te wijzigen en Jenny Geerlings Simons daarmee tot voorzitter van De Nationale Assemblée te bombarderen en daarna ook nog niets solidairs te doen in 2014, toen Pertjajah Luhur door Bouterse uit de coalitie werd getrapt. Vervelend, als zogenaamde ‘verzetsmensen’ die het land in 1986 begonnen te terroriseren en molesteren, nu ook nog explosief uit elkaar spatten. Dat deze de heren de ‘as van het kwaad’, uit Berlijn en Moskou in de jaren dertig van de vorige eeuw, ook nog trachten en trachtten te evenaren…? Elo! Wat een ongezellige mop, op microniveau! Kent men het verraad aan Chamberlain nog? Juist ja…, zoiets! Driemanschap…? ‘Brunsie, BoutanangaSomo kan bun bunleri wan keskiedenis les…, inisokenaamde eenheid!’. Tenminste, op een ander verraderlijk en dus macroniveau. Komen altijd ongelukken van. http://nl.wikipedia.org/wiki/Neville_Chamberlain

– Amafootjs. Ze krijgt een strakke politieke wasbeurt van Bouterse…, nadat er klachten over uitkering van kinderbijslag het kabinet van het staatshoofd bereikten. Die toezegging heeft Alice. Zien wat Brunswijk dan doet, als de zaak niet gauw in het reine wordt gebracht met nicht Alice. Intussen gaan we ook lopen. De NDP maakt een wandelmars door Saramacca. Misschien wordt het wel een bedevaart in Jogi-kondre. Stompzinnigerwijs geeft de voorzitter van de NPS, plotseling een beladen etnisch stemadvies voor Paramaribo? Eerstens die Cobiaanse toestanden na Waynetjes bevoorrechte introductie en dan nu dit. Hoe haal je het in de bovenbol? ‘Tokimusu e pir ing ai, gidemboi de du lawlaw etnisch sani…, yere!’.

– Granger. De in het weekeinde geïnaugureerde president David Granger van Guyana, kreeg een aantal opmerkelijke felicitaties. Obama van de USofA. als eerste, daarna de Caricom, Bouterse en het presidium van de VHP. De gevallen Dennis Ramotar, zit nog steeds te kniezen over zijn weinig aanvaardbare verlies. Moet hij maar blijven doen, nadat een president is geïnaugureerd en bezig is een regeringskabinet in Geogetown samen te stellen.

– “Wo luku suma o sodemieter op baka 25 mei aanstaande. Abra wan aantal dey wo stem. Wi o si suma o sodemieter op”. Dit zei de NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, zondag-avond op een drukbezochte partijvergadering te Brownsweg. Aldus Starnieuws.com. Was dat de voorzitter Bouterse of was dit de nuchter geverfde voorzitter van de NDP? http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/29222

Justitia Pietas Fides MMDCCLXIV

More
articles