Dubbel platina voor Kenny B

Gisteravond kreeg zanger Kenny B in een uitverkochte Amsterdamse Melkweg (Nederland) uit handen van Jörgen Raymann een dubbel platina plaat voor zijn superhit ‘Parijs’. Minder dan twee maanden geleden verscheen dit nummer bij Top Notch en vanaf heden is zijn album ‘Kenny B’ verkrijgbaar. Parijs staat nu al vijf weken op 1 in de Single Top 100, Top 50 en Top 40. Ook in Suriname hebben ‘Parijs’ en voorganger ‘Als Je Gaat’ de eerste positie in de singles chart bereikt.
Na dertien nummer 1 hits in Suriname is nu ook Nederland massaal gevallen voor de zanger en zijn hit ‘Parijs’. Kenny B is de eerste Nederlandse artiest die meer dan een miljoen Spotifystreams in één week tijd wist te behalen. Hij verscheen zelfs in de Wereldwijde Viral Top 50 van het streaming platform. Inmiddels heeft Kenny daar meer dan zeven miljoen streams behaald. Op Youtube is de video ruim over de vijf miljoen views heen.
Parijs staat op alle playlist van de landelijke radiostations. Het nummer is al geparodieerd in het Amsterdams, Rotterdams, Tilburgs, Haags en in het Antwerps. In Belgie staat het nu ook te beginnen voor Kenny B. Daar hebben MNM en Q Music ‘Parijs’ toegevoegd aan hun playlist.
Kenny B was zondag met zijn band in de Melkweg voor de presentatie van zijn nieuwe album Kenny B. Op dit album staat tevens het nummer ‘Jij Bent de Liefde’ wat in de versie van Guus Meeuwis in de top 10 staat van de iTunes Singles Chart.
Op 15 mei verscheen bij Top Notch het album ‘Kenny B’ met daarop zowel ‘Parijs’ als vorige single ‘Als Je Gaat’.
TRACKLIST ‘KENNY B’: 1. Alleen Jij; 2. Als Je Gaat; 3. SoYu Ben Taigi Mi; 4. Een Man Mag Niet Huilen ft. Jayh; 5. TjaipiLobi ft. Tekisha; 6. Zij Is De Duivel; 7. Na Regen Komt Zonneschijn; 8. Yamba ft. ND; 9. Parijs; 10. Neks Ne Tai ft. Tekisha; 11. Vrienden; 12. Jij Bent De Liefde; 13. Paramaribo ft. Jeffrey Spalburg.

More
articles