Daniëlle Clark verbreekt eigen records

danielleclark    De Surinaamse atlete Daniël-le Clark, die traint en stu-deert aan de Eastern Michi-gan University (EMU) in de VS heeft afgelopen weekend haar eigen persoonlijke re-cords verbroken. Clark liet op de 100m een tijd van 11.85 seconden noteren en 24.20 seconden op de 200m tijdens de Mid American Con-ference Kampioenschappen.
Ze kwalificeerde zich op bei-de ondelen voor de finale.
Clark liep een dag later de eerste estafette 4x100m en behaalde hiermee de vijfde plaats. Zij verdiende hiermee 4 punten voor de EMU.
Clark ontving onlangs haar derde “The Athletic Scholar Achievement Award”. Deze onderscheiding wordt alleen uitgereikt aan atleten, die uitmuntende sport en schoolprestaties hebben geleverd. De Surinaamse atlete heeft  door hard werken een hoge GPE behaald, wat te verge-lijken is met het cijfer 9 op de universiteit  in Suriname. Haar schooladviseur gaf haar zelf mee dat, indien ze niet zou sporten, ze zelf in staat is een GPE boven de 4 te halen. Degene die een scholarship heeft gekregen van een  universitiet in Ame-rika moet zowel op sportgebied en school presteren om de beurs te behouden. De atleten worden namelijk ook aangenomen om punten voor de school te maken en moeten ieder weekend verplicht aan wedstrijden deelnemen. Volgens Clark maakt sport stressbestendig en is te combineren met stu-die. Ze geeft daarom aan de jeugd mee om aan sport te blijven doen, maar hun school ook niet te verwaarlozen.
De Eastern Michigan Univer-sity sluit na drie dagen competitie tegen de beste atle-ten van de Mid -American Conference Championships af met een tweede plaats en met een geweldige score van van 128.5 punten. De winnaar van deze competitie is Akron met een puntenscore van 142. De derde plaats is voor Ken State met 124 punten.

More
articles