Ook zij vrouwen

Met trots en enige ontroering was ik vanmorgen deelgenoot van de feestelijke afsluiting van de succesvolle OOK ZIJ campagne, Een campagne met als doel, de participatie van vrouwen in het beleidskader en de politiek te bevorderen. Ook ik ben een van de vrouwelijke nieuwkomers en ook mijn vrouwelijk hart klopt vol verwachting. Want over enkele weken en maanden zal het daadwerkelijke succes van deze campagne blijken. Zal Suri-name werkelijk stemmen op vrouwen omdat vrouwenparticipatie essentieel is?
Zullen de Sranan Uma’s zichzelf profileren door op 25 mei eensgezind en massaal te kiezen voor de nieuwe vrouwen? Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Zullen ook de mannen hun stem uitbrengen op een vrouwelijke kandidaat? Het verleden klaagt deze goed bedoelde campagne steeds aan, wat hebben de politici van de afgelopen regeerperiode betekend voor de vrouwen? Hebben ze onze vrouwen niet keer op keer schaamteloos bevestigd als lustobjecten? “Ook zij is succesvol” stond er groot afgebeeld in onze Assemblée. Het is treurig, dat er politieke leiders zijn die graag sterke vrouwen naar voren schuiven en zich graag voor laten staan op hun strijd tegen armoede, maar tegelijkertijd schaamteloos misbruik maken van armoede en vrouwen. Met name de ar-moede van kwetsbare jonge vrouwen en moeders. Geld geven en daarbij telefoonnummers van vrouwen noteren? Dat is misbruik maken van armoede. Al zijn sommigen kwetsbaar, kansarm, en radeloos. Jonge meisjes en vrouwen verdienen te allen tijde uw respect. OOK Zij!
Hoe kijkt de gemiddelde man nu aan tegen een vrouw van politiek kaliber? Ik realiseer mij dat de weg nog heel lang is. Deze ko-mende dagen heb ik samen met de andere vrouwen in de politieke arena alle steun en bevestiging nodig, anders is onze moeite te-vergeefs. Dus doe ik hierbij een moedige op-roep aan alle vrouwen van Suriname: Laat je zuster niet in de steek! Stem massaal op een vrouw, zodat onze mannen weten dat wij vrouwen, elkaar als vrouwen serieus nemen. We hoeven geen cellulairs, haarextentions, of auto’s! We willen een nieuwe politiek, met dienstbare en integere leiders die serieus zijn over eerlijke kansen voor alle meisjes en vrouwen! Lieve zusjes, ook ZIJ heeft jullie hard nodig. DOE MEE en stem op een vrouwelijke kandidaat!

Ingezonden

Mede namens alle vrouwelijke nieuwkomers,
Gloria Wong Swie San – LieKwieSjoe

More
articles