Atleten Tropical Runners schitteren op Curaçao

Atleten van de atletiekvereniging Tro-pical Runners hebben zich afgelopen weekeinde van hun beste zijde laten zien tijdens de World Athletics Day-wedstrijden op Curaçao.
Tropical Runners vertrok op 6 mei met een delegatie bestaande uit 7 atleten om deel te nemen aan de wedstrijden  op Curaçao. De delegatie heeft helaas niet kunnen deelnemen aan de First Annual Dutch Caribbean wedstrijd, die voor woensdag 6 mei  gepland was. De delegatie was vanwege technische pro-blemen  met de vlucht namelijk genood-zaakt een dag  in Trinidad te verblijven.
Gelukkig hebben de atleten wel kunnen deelnemen aan de World Athletics Day-wedstrijden  op 9 en 10 mei.
“De Antillianen hebben onze atleten kunnen bewonderen omdat ze, on-danks het feit wij nog steeds niet be-schikken over een kunststofbaan, vrij redelijk hebben gepresteerd”, schrijft de club. Het jongste talent Isiaih Jacott wist drie prijzen in de wacht te slepen tijdens de meerkamp en wel op de onderdelen balwerpen (derde plaats), verspringen (tweede) en de 800m waar Jacott hij de eilandbewoners zijn hielen liet zien en overtuigende eerste werd. Jacott eindigde op de 60m sprint als vierde.
Bij de overige mini-pupillen werd Luciano Hertsberg vier-de op de 800m, Sergio Lamijo werd op 60m sprint vierde in zijn serie, Philipe Ferrier vestigde een nieuwe personal best (PB) op het onderdeel, namelijk 3.26m en Semaja Mantye werd vierde op de 600m. Volgens Tropical Run-ners zijn deze mini-pupillen de toekomst voor de atle-tieksport in Suriname. De se-nior Vincent Clark werd overal derde op de 200m en Faith derde op de 100m en tweede op de 400m.
Terugblikkend zegt Tropical Runners dat de mini-pupillen het niet onverdienstelijk hebben ge-daan. Volgens de club zijn de atleten een ervaring rijker geworden. Voor de mini-puillen was het hun eerste bui-tenlandse ervaring en zullen zij hierdoor nu meer gemotiveerd zijn, wat zal  moeten leiden tot betere resultaten.
De vereniging spreekt haar dank uit naar een ieder die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit succes. “We hebben getoond dat zonder ook de juiste atletiekaccommodatie de Surinaamse atleten doorzetting en talent hebben”, aldus Tropical Runners.

More
articles