“Pro Suriname is het masterplan”

Gloria Lie Kwie Sjoe:

DOE-DNA-kandidaat en lijsttrekker in het district Wanica, Gloria Lie Kwie Sjoe, heeft dinsdagavond tijdens het debat van ‘8ter ‘t Nieuws’ flink van zich afgebeten. De politica in spe maakte een opvallend statement op de vraag wat voor Suriname het masterplan is doelend op de huidige verkeerssituatie.
Rabin Parmessar van de Nationale Democratische Partij (NDP) en Stephanie Kasketi van de Alternatieve Combinatie (AC) gaven elk hun visie op dit probleem. De eer werd echter voor hun partij opgeëist, terwijl de DOE-vertegenwoordigster in duidelijke bewoordingen aangaf niet te geloven dat één partij alle wijsheid in pacht heeft.
Lie Kwie Sjoe legde de nadruk op de Pro Suriname benadering van DOE. “Pro Suriname is het masterplan”, aldus Lie Kwie Sjoe. Daarmee gaf zij aan dat slechts door gezamenlijk de koppen bij elkaar te steken er een oplossing voor dit maatschappelijke vraagstuk kan worden gevonden.
DOE wil zich hard maken voor samenbundeling van positieve krachten uit alle partijen. Daarmee wordt geheel Suriname vertegenwoordigd.
Het debat ging behalve het onderwerp verkeer verder over ruimtelijke ordening en infrastructuur.
Lie Kwie Sjoe was dik tevreden met haar deelname aan het debat, aangezien het voor haar een uitdaging was het op te nemen tegen routiniers Rabin Parmessar en Stephanie Kasketi. Beide personen hebben momenteel zitting in de huidige regeercoalitie en hebben zich dus geruime tijd met deze onderwerpen beziggehouden.
De DOE-DNA kandidaat kon haar mannetje echter staan en liet zich niet onbetuigd. Volgens haar moet er een nationale aanpak komen. “Er zijn geen duidelijke regelgevingen die wettelijk vastgesteld zijn anno 2015. De wet voor verkeer en ruimtelijke ordening, dateren van een periode vóór de onafhankelijkheid.”
Met name een duidelijke regelgeving voor ruimtelijke ordening baart ernstig zorgen. “Gronden worden uitgegeven zonder rekening te houden met de gevolgen, die bij uitgifte komen bijkijken” zegt Gloria. Ze haalt hierbij als voorbeeld aan de natuurlijke dijken die door deze wanordelijke situatie geheel worden vernietigd.
“Er is echt een behoefte aan transparante en duidelijke regelgeving”, aldus Lie Kwie Sjoe.

More
articles