Politieberichten

Slachtoffer beroving restaurant Zanderij overleden

Lin De Feng (38), de restauranthouder, die op 8 april tijdens een beroving op zijn zaak achter de poli van Zanderij in de buikstreek was geschoten, is vanmorgen in het Academisch Ziekenhuis overleden. Een bende van vier rovers had het ondernemerskoppel overvallen, mishandeld en beschoten. De bandieten namen bij de overval onder meer geld, sigaretten en alcoholische dranken mee.

 Twee verdachten aangehouden in serie berovingen

De 40- jarige Vincent J. en de 24- jarige Roche M. zijn op zaterdag 9 mei 2015 door de politie van de afdeling Kapitale Delicten en andere samenwerkende eenheden aangehouden. Uit het onderzoek van de politie is gebleken, dat de twee criminelen een reeks van berovingen op Chinese supermarkten hebben gepleegd in de omgeving Zorg en Hoop. Ze zijn hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Wachter overleden tijdens dubbele inbraak

Vier gewapende en gemaskeerde criminelen hebben gisterochtend, dinsdag 12 mei, inbraken gepleegd bij een steenslagbedrijf en een dialysecentrum, die beide naast elkaar gevestigd zijn in het district Commewijne. De 66-jarige wachter Jodhan Mahase, meer bekend als ‘Lall”, is daarbij om het leven gekomen. Het slachtoffer was in dienst van het dialysecentrum.
De criminelen hebben eerst de wachter van het steenslagbedrijf overrompeld en gekneveld, waarna zij door middel van braak het kantoor zijn binnengedrongen. Vervolgens hebben ze Mahase op zijn werkplek overrompeld. Hij is toen mishandeld en gekneveld. Mahase is vermoedelijk ten gevolge van de mishandeling overleden. De andere wachter is lichtgewond geraakt. De politie laat weten dat het kantoor van het dialysecentrum ook is opengebroken door de criminelen. Het is vooralsnog niet bekend welke goederen uit de kantoorruimtes zijn weggenomen. Het ontzielde lichaam van Mahase is op last van het Openbaar Ministerie, door de politie voor sectie in beslag. Het onderzoek is door de politie van Regio Oost overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

More
articles