Inter voelt hete adem Notch in titelstrijd

Regerend landskampioen Inter Moengo Tapu voelt de hete adem van SV Notch. De zusterploeg won zaterdag in de voorlaatste speelronde van de SVB hoofdklassecompetitie met 3-0 van Botopasie nadat Inter een uur eerder Takdier Boys met 5-0 had geklopt.
Het verschil tussen Inter en Notch, respectievelijk koploper en subkoploper, is nu slechts 1 punt (37 om 36). Beide clubs hebben de concurrentie achter zich gelaten en zullen in de laatste speelronde om het kampioenschap spelen, overigens niet tegen elkaar. Inter neemt het zaterdag in zijn laatste wedstrijd op tegen Botopasie, terwijl Notch zondag de degens kruist met Leo Victor. Beide wedstrijden worden in het Ronnie Brunswijk Stadion gespeeld.
Zaterdag behaalden Inter en Notch hun overwinningen in het huis van de leeuw.
In het Eddy Blackman Stadion, de thuishaven van Takdier Boys, leidde Inter bij de rust met 2-0. Stefano Rijssel, Naldo Kwassie, Stefan Banetti, Patrick Jimmy en Claudio Pinas vonden het net voor Inter.
Notch wees Botopasie in diens thuisstadion, het NGVB-stadion, na een 1-0 ruststand met 3-0 terug. Galgyto Talea (2x) en Giovanni Alleyne scoorden voor Notch.
Ondanks de verliespartij tegen Inter zit Botopasie aan veilige oorden. De ploeg is met 22 punten zevende op de standenlijst. Voor Takdier Boys kan nog promotie/degradatiewedstrijden spelen.
Voor SNL is het doek al helemaal gevallen. De ploeg dit eind vorig seizoen naar de hoofdklasse promoveerde heeft zich niet kunnen bewijzen. SNL verloor vrijdag voor de twaalfde keer in zeventien duels. Boma Star wees de ploeg met 2-0 terug, na een 1-0 ruststand. Jelany Djemesie en Jerrel Adensiba scoorden voor Boma Star.
Excelsior klopte Leo Victor met 2-1. De ruststand was 1-1. Clifton Bona en Toshiro Adensiba scoorden voor Excelsior en Rejerdo Naana voor Leo Victor.
WBC ging met 4-1 langs Transvaal.
Stand na 17 speelronden:
1.Inter MT 37 punten
2.SV Notch 36 punten
3.WBC 31 punten
4.Leo Victor 30 punten
5.Excelsior 22 punten
6.Botopasie 22 punten
7.Transvaal 20 punten
8.Boma Star 16 punten
9.Takdier Boys 15 punten
10.SNL 9 punten
Op zaterdag 16 mei wordt er een aanvang gemaakt met de 18e tevens laatste speelronde. Zaterdag 16 mei: 16:30 uur: Inter MT-Botopasie (Brunswijk Stadion); Boma Star-Takdier Boys (Boma Star SC) en WBC-Excelsior (AK-stadion). Zondag 17 mei: 16:30 uur SV Notch-Leo Victor (Brunswijk Stadion) en 18:00 uur Transvaal-SNL (AK-stadion).

More
articles