KPS verwelkomt 127 aspirant agenten

Leugenachtige rekruut valt buiten de boot

Het Korps Politie Suriname heeft vrijdag 127 rekruten bevorderd tot aspirant van politie. Een rekruut die ook was genomineerd om te worden bevorderd, is van de lijst geschrapt en wacht nu op tuchtrechtelijke maatregelen.
Korpschef HumpreyTjin Liep Shie, gaf aan het jammer te vinden dat één agent niet bevorderd kon worden. “We vinden het jammer, maar vanaf het begin worden de rekruten gewezen op het belang van ethiek en integriteit. Ofschoon er toch een agent geweest die door leugens bij het verhoren, afbreuk gedaan heeft aan het ambt van politie. De feiten zijn ernstig genoeg om de zaak tuchtrechtelijk te behandelen. Aan de wel bevorderden, wenste de korpschef heel veel succes toe met de extra verantwoordelijkheden die ze nu als nieuwe medewerkers van het korps krijgen.
Naast de 127 bevorderde rekruten, zijn de ressort-commandant van de politiepost Nieuwe Haven, Jerry Djamat en het hoofd juridische zaken die de korpschef bij staat met alle juridische zaken, Alimoedien Nasrullah, ook bevorderd tot hoofdinspecteur van politie.
De voorzitter van de politiebond Robby Ramjiaiwan, wees de pas bevorderden er op om op hun uitgavenpatroon te letten. “ Laat zaken die niet dringend zijn achterwege. Als u dat doet, gaat u een prettige periode tegemoet binnen het korps.” VolgensRamjiaiwan is hij vaak leden tegemoet gekomen die aan het eind van de maand bijna niets over hebben. Als gevolg daarvan, willen ze een lening bij de bond afsluiten, wat volgens de voorzitter van de bond ook mag. Hij drukte de aspirant-agenten op het hart om hun handen niet uit te steken voor mensen die het niet met hen menen.
De waarnemend procureur-generaal had een duidelijke boodschap voor de aspirant-agenten: “U bent bij de politie begonnen. Hier kunt u een prachtige carrière hebben. U moet de wettelijke regelingen in acht nemen voor uw ambtsvervulling. Men gaat u bekijken als the new kid on the Block, maar de verleidingen liggen om de hoek. Weest u sterk en laat de leiding u niet zeggen: bedankt voor uw diensten. Wegwezen.”
Minister Edward Belfort feliciteerde alle bevorderden en gaf aan dat er nog twee inspecteurs bevorderd moesten worden tot hoofdinspecteur van politie. “Het is bijna een jaar geleden dat ik vier stukken heb getekend voor de bevordering van inspecteur naar hoofdinspecteur van politie. Ik heb alle vier stukken getekend, maar twee van de stukken kunnen niet gevonden worden. Het is niet de minister die de zaken tegenhoudt. Wie ben ik?” In het verlengde daarvan beloofde de minister dat hij de zaken van de twee andere politieambtenaren heel spoedig in orde zal maken.

More
articles