’s Lands Hospitaal viert geboorte eerste drieling

In het ’s Lands Hospitaal is afgelopen maandag de eerste drieling van dit jaar geboren. Ayenza Denencia, een meisje met een gewicht van 2.495 gram was de eerstgeborene. Het tweede kind is een jongen, genaamd Ayize Delchemaro met een gewicht van 1.905 gram en het laatste kind is weer een meisje, genaamd Ayera Delmira met een gewicht van 2.180 gram. De drieling werd via een keizersnede ter wereld gebracht.  De moeder Diana Burger en de vader Fanel Boobe, hebben met de komst van de drieling nu  tien kinderen, vier jongens en zes meisjes.  Het gezin is afkomstig uit het district Brokopondo, Compangiekreek.
De moeder zegt dat ze regelmatig naar consultatie ging en steeds kreeg te horen dat ze in de verwachting is van een tweeling. Nadat ze naar de stad kwam voor verdere zwangerschapscontrole, werd na het tweede onderzoek geconstateerd dat het niet om een tweeling, maar om een drieling gaat. De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch, heeft vandaag een bezoek gebracht aan het gezin en  heeft voor elk kindje  een cadeau, een envelop en een bloemstuk overhandigd aan de ouders. De cadeaus zijn afkomstig van de voorzitter.  De ouders hebben een dringend beroep op de vicevoorzitter gedaan om in aanmerking te komen voor een baan en voor goede huisvesting. “Momenteel zullen de ouders in de stad vertoeven bij een familielid, gezien de kinderen nog veel te jong zijn”, aldus de moeder. “Ik bedel de overheid om mij te helpen met de zorg voor deze kinderen”, zegt moeder Burger.
De vicevoorzitter merkte op dat ze contact zal opnemen met de minister van Sociale Zaken, Alice Amafo,. Zij zal dan verder bepalen welke tegemoetkoming het gezin kan verwachten. Mevrouw Burger is niet de eerste die een drieling ter wereld heeft gebracht, net als voor de andere drielingen, zal er zeker ook wat geregeld worden voor dit gezin.  Het  moment dat er een drieling geboren wordt in het ziekenhuis en het ziekenhuis contact maakt met Sociale Zaken, moeten er gelijk voorzieningen getroffen worden, zodat de ouders dan direct weten waarop ze recht hebben. “Maar er is nog niets geregeld”, betreurt de vicevoorzitter.

door Melissa Achthoven

More
articles