SRD 156.000 voor Aquarep Paramaribo Zoo

(foto: Regillio Derby)

De officiële opening van de Aquarep van de Paramaribo Zoo heeft vandaag plaatsgevonden door de beschermvrouw van de Stichting Dierentuin Suriname, First Lady Ingrid Bouterse-Waldring. Het kostenplaatje van deze Aquarep is SRD 156.000. “De dierentuin had een eigen bijdrage van SRD 15.400 en had ook de financiën voor de aanschaf van de bakken voor de reptielen en het arbeidsloon voor het vervaardigen van de bakken”, zegt de algemeen directeur John Altenberg.
De Aquarep huisvest kleine diersoorten uit het tropisch regenwoud, waaronder vissen, spinnen, kikkers en slangen, die in aquaria en kleine bakken zijn te bezichtigen. De Aqua-rep is gefinancierd door Rosebel Gold Mines N.V. in het kader van haar tienjarige goudproductie. “Rosebel gaat ook zorg dragen voor het onderhoud van de aquaria gedurende één jaar, het onderhoud van de reptielbakken zal door de dierentuin worden verricht”, zegt de directeur.
Met de komst van de Aquarep zullen meer mensen de dierentuin bezoeken. “Een dierentuin is geen statische organisatie , dus je moet continu bezig zijn om bezoekers te blijven interesseren om te komen. Gezien de gebrekkige middelen, kan er niet veel worden gedaan”, zegt Altenberg. Hij doet er daarom alles aan om samen met de sponsoren en donoren de dierentuin aantrekkelijk te houden voor de bezoekers. Altenberg is blij dat het project nu gerealiseerd is, want het heeft heel veel tijd in beslag genomen. “We zullen bezig zijn en blijven in de Paramaribo Zoo”, besluit hij. De manager Legal and Corporate Affairs, Sharmila Jadnanansing, maakte de opmerking dat de dierentuin niet hoeft te wachten tot Rosebel haar 15-jarig of 20-jarig bestand zal vieren om een project in te dienen. Aquarep is een bijzonder project, want het gaat om bijzondere dieren uit ons eigen tropisch regenwoud. “Vernieuwing en nieuw aanbod moeten ervoor zorgen dat er continu aanloop is van jongeren en andere bezoekers”, aldus Jadnanansing. Aan de aanwezige leerlingen van de St. Clemensschool gaf Jadnanansing als advies mee om de Aquarep te bezoeken, om zodoende kennis op te doen over biodiversiteit.

door Melissa Achthoven

More
articles